perjantai 28. heinäkuuta 2017

Juhani sukat

Aloitin sukkien suunnittelun ELSA lapasten pariksi jo ajat sitten. Jostakin syystä näiden valmiiksi saamiseen vierähtikin tovia pidempi aika. Luulen, että olen enemmän uniikkien neuleiden suunnittelija, kuin tuotesarjojen. Nyt ohje on jokatapauksessa valmis ja ensimmäiset printit on printattu Napin ja Nauhan sukkalankoja ostaville asiakkaille. Ohjeen voi myös ostaa minun omasta Ravelry -kaupastani, mikäli ei ole käyntiä Kuopion suunnalla.

Sukat on suunniteltu alunperin Sandnes Garn Alpakka Strømpegarn -langalle. Tämän langan valmistus on kuitenkin valitettavasti lopetettu, joten neuloin mallisukat myös uudelle Sandnes Garnin KlompeLOMPE Spøt -langalle ja Regia 6 -fädig -langalle. Spøt on aivan unelmanpehmeää merinovillan, alpakan ja nylonin sekoitusta. Tästä langasta on ihana neuloa vaikka molemmat, sekä ELSA lapaset, että JUHANI sukat. Suosittelen lämpimästi!
Ensimmäiset sukat neuloin Alpakka Strømpegarn - langasta, S/M koon silmukkamäärillä kokoon 38
Ohjeesta:

Nämä sukat on luotu pareiksi aikaisemmin julkaisemilleni Elsa- lapasille. Malli on suunniteltu pehmeälle alpakkasukkalangalle sopivaksi ja Kuopion Napin ja Nauhan asiakkaita varten. Sukan vartta voi käyttää joko rutussa, jolloin se on lyhempi tai venyttää suoraksi suojaamaan nilkkaa korkeammalle.

LANKA JA LANGAN MENEKKI:
Sandnes Garn Alpakka Strømpegarn, (70 % alpakkaa, 30 % nylonia; 50 g = n.110 m, mallin väri 1042), 100 – (150) g.
Sukissa voi käyttää mitä tahansa vastaavan vahvuista tai hieman ohuempaa tai paksumpaa sukkalankaa esim. Regia 6 -fädig, Sandnes Garn Klompelompe Spøt. Huomaa, että langan vahvuus vaikuttaa menekkiin.

NEULETIHEYS:
27 s ja 34 krs = 10 cm sileää neuletta pyöröneuleena

PUIKOT:
Pyöröpuikot tai sukkapuikot, 3 mm tai käsialan mukaan sukan teräosaan
Pyöröpuikot tai sukkapuikot 3,25 mm tai 3,5 mm sukan varteen, mikäli on tarpeen

MUUT TARVIKKEET:
Tarvittaessa silmukkamerkki, kerroksen vaihtumiskohdan merkiksi

KOOT:
S/M - (L). Valitse koko oman jalkasi mukaan. Varressa kannattaa käyttää 0,25 tai 0,5 mm suurempia puikkoja, kuin terässä. Ohjeen tiheys on mitattu sukan terästä sileän neuleen osiolta. Jos olet hoikkasäärinen, neulo sukat samoilla puikoilla kokonaan.Regia 6 fädig, väri 02140, n. 110g: Toiset sukat neuloin L -koon silmukkamäärillä koossa 39, nämä sopivat leveämpään jalkaan. L -koolla saa neulottua myös isommat sukat vaikkapa miehelle. L -kokoon kannattaa varata lankaa 150 g (projektiin klik)Sandnes Garnin KlompeLOMPE Spøt, väri 1013, n.95g: Paras korvike alpakkasukkalangalle on toinen pehmeä alpakkaakin sisältävä lanka. Nämä sukat on neulottu myös pienemmän koon silmukoilla, 37 numeron jalkaan. S/M kokoon riittää 100 g lankaa, kun tiheys on ohjeenmukainen. (projektiin klik)

Sukkia voi käyttää varret venytettyinä suoriksi. Löyhempi tiheys varsissa takaa kiristämättömyyden


Varret rutussa sukat ovat aivan erinäköiset
Sukkien kantapää on ranskalainen, jota voin lämpimästi suositella kokeilemaan
JUHANI sukat
Ohje: JUHANI Nappi ja Nauha by Niina Risulainen, saatavilla vain suomeksi
Lankasuositus: Sandnes Garn Klompelompe Spøt, S/M (kokoon 38 asti) riittää 100 g, isompaan kokoon (koosta 39 ylöspäin) on hyvä varata 150 g lankaa

3 kommenttia:

  1. Vähän aikaa on tosiaan kestäny ohjeenkirjoitus, eikös nuo alimmat kuvat ole otettu Metsäkartanolla viime vuonna? :D Edelleen hienot on sukat!

    VastaaPoista
  2. Näimpä :D Olivat vissiin liian helpot ja rupesin väkertämään toista kokoa, jossa sitten kesti.

    VastaaPoista