torstai 19. toukokuuta 2011

...vihdoinkin...

...kaikki koulutyöt valmiina tältä keväältä. Siispä nyt päivitän ihan urakalla tätä blogia:) Kuvissa on minun koulutekeleet ja sitten neulomuksia, joita en vielä ole julkaissut missään. Kyllä se elämä voittaa sittenkin, vaikka välillä tuntuu, että töitä on ihan liiankin kanssa. Kesäkuussa alkaakin harjoittelu käsityökeskuksella, pitää muistaa ottaa kamera mukaan, koulun raporttia ja blogia varten, elleivät jostakin syystä kiellä julkaisemista:/ Tänään olisi pitänyt lähteä vesisateeseen polkemaan pyörällä ja palauttaa kansiot kouluun, no thanks! Onneksi voi vielä huomenna palauttaa ja tämän iltapäivän ja illan voi kokonaan pyhittää neulomiselle...

Kaikki koulutyöt yhres koos.

Oman loimen huivikangas lähempää. Sidos on välilangallinen kanava. Materiaalit: ohut pirkkalanka ja kerrattu aivina 16/2.

Huivi<3 Oon tosi tyytyväinen tähän työhön, reunoistakin tuli hyvät, mikä on aika harvinaista. Hapsuvaraan solmeilin fransut.
Kaverin panama-loimeen kudottu kassi. Tästä tuli omasta mielestä paras kaikista kasseista:) Raaskin jopa ostaa vetoketjun ja banbukahvat...

Vihreä kassi, kudottu samalla tavalla kuin seuraava, mutta kangasta on käytetty nurja puoli päällepäin. Ainiin onhan siinä palttinaraita keskellä.
Kangaspuissa punainen kangas näytti aika herkulta<3 Välilangallinen kanava, joka on kudottu tiheäksi ilman välejä.

Tähän punaiseen pussukkaan päätin kokeilla kukkaronleukoja, olisi pitänyt harjoitella ensin, nyt sisus on tahriintunut liimaan ja kukkaronleuoissa on jälkiä pihdeistä... Tämä on just sitä tee ensin, mieti sitten tekemistä.
Kalle valtasi huiviharjoitelmani. Elämäni ensimmäinen kolmiohuivi, lanka loppui kesken, eikä siitä sen vuoksi tullut niin hienoa kuin olisi pitänyt...

...mallineule kumminkin onnistui hyvin. Parempaa kuvaa en suostu ottamaan. Malli oli jostakin Suurikäsityö- lehdestä. Monesti minä jouduin purkamaan ja neulomaan uudestaan, siinä mielessä saa olla tyytyväinen, että edes kolmion muotoinen tuli.
Tasotyö... Virkkasin isoäidin neliöitä, neulasin ne toisiinsa neulauskoneella ja huovutin pesukoneessa.

Yritin saada aikaan, jotakin uudenlaista muotoa, ehkäpä tuommoinen reunanvenkoilu menee sen piikkiin... :D
Toinen tasotyö nuno-huovutuksella. Hahtuvaa ja huopuvaa villalankaa silkkihuiviin neulattuna ja huovutettuna pesukoneessa.
Mansikkamyssy kummitytölle, tuli tosissaan nafti, koska en pystynyt sovittamaan ja ohjekin oli pääosin itse sovellettu.
...mansikkamyssy päältä päin. Malli on novitan wool-vyötteessä ja nettisivuilla, jouduin tosin soveltamaan reilusti, koska tein paksummasta, puuvillasta ja kaksivärisenä.

1 kommentti:

  1. Noniih, nyt pystyy kommentoimaankin, toisin kuin sinne edelliseen blogiin :D Hienoja laukkuja! Miekin sain jopa tänään näyttelyn pystyyn, mut prosessikansiota en ole edes alottanu :P

    VastaaPoista