sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kaikkee kivaa tulevalle nyytille

Vihdoinkin alkaa uusi koti olla muuton jäljiltä kuosissaan ja voi keskittyä muuhunkin, kuin siivoamiseen ja kaappien järjestelyyn. Entinen kaksio rupesi tuntumaan liian pieneltä, niinpä muutimme isompaan asuntoon, koska vauvakin on kohta puoliin tuloillaan.

Matto uuteen lastenhuoneeseen syntyi nro 8 virkkuukoukulla matonkuteesta, Kangasaitan Asteri maton ohjetta seuraten. Ensin ei meinannut ohjeen seuraamisesta tulla yhtään mitään, neuvoakin jouduin kysymään sähköpostilla, virkkaus-idiootti kun olen... Mutta sinnikkään purkamisen ja uudelleen yrittämisen jälkeen sain aikaiseksi ihan kelvollisen näköisen maton, vaikka se ei ihan täydellinen olekaan.

Asteri-matto, keskustan pitsikuvio on oma sovellus, virkkaamisesta kun ei meinannut tulla mitään, muuten matto on ohjeen mukainen. Kudetta kului muistaakseni kolmisen vyyhtiä.
Villahousuja rupesin neulomaan Little sisters dress- mekon jälkeen, jäljelle jääneestä langasta. Mekkoa aloittaessa tuntui, että lanka ei enää sen jälkeen muuhun riitä, mutta riittipäs vielä villahousuihin. Ohje on Dropsin BabyDROPS 21-36 neulotut Drops housut. Koko on 6/9kk vanhalle, eli ensi talvea varten.

Vauvan villahousut Sandnessgarnin Lanettista.

Lankavaihto- tapaamisessa joskus viime talvena sain halvalla kolme eriväristä kerää Rowanin wool cottonia. En meinannut millään keksiä, mitä niistä teen. Yhtenä päivänä törmäsin kuitenkin ravelryssä Jennifer Hoelin Carter yoke baby cardi- ohjeeseen, ja ajattelin, että siitä tulisi kaksivärisenäkin ihan käyttökelpoinen.
Neuloessa kumminkin selvisi, että kaksi kerää ei ihan riitä puseron neulomiseen, niimpä jouduin tekemään napituskaitaleet ja helman mustalla langalla kolmannesta kerästä. Tulihan tuosta tekeleestä, vähän sen näköinenkin, että lanka loppui kesken. Mutta eiköhän tuo omassa käytössä mene, kuin väärä raha.

Jennifer Hoelin Carter yoke baby cardi, kolmesta erivärisestä Rowanin wool cotton langasta.

Välillä piti sitten tehdä jotakin myös itseä varten. Jyväskylän reissulta mukaan tarttui Handun ihanan väristä merinovillalankaa ja Frog tree pediboo- lankaa. Handun langasta innostuin neulomaan pitsisäärystimet Novitan uusimman lehden Pitsisukat-ohjetta (tenneseelle) soveltaen ohuemmalle langalle. Eiköhän nuista tullu ihan passelit, kunhan tästä raskausajan turvotuksesta pääsee eroon.

Säärystimet Handun merinovillalangasta.
Frog treen pediboo- langasta taas innostuin neulomaan vauvan pitsinuttua. Työn edetessä lanka kuitenkin loppui pahasti kesken, ja sitä piti tilata lisää. Ravelryn kautta sain kavereita kimppatilaukseen Villavyyhdiltä. Tilausta tehdessä huomasin, että samanvärinen lanka oli loppunut ja minun piti tilata lähinnä olevaa värisävyä. Pitsinuttu meni purkuun, ja uutta raitanutun ohjetta etsimään. Dropsin sivuja selatessa bongasin kivannäköisen sivuttain neulotun vauvan nutun, jota rupesin neulomaan kaksivärisenä. Työn edetessä yllätyin positiivisesti, siitä miten kivasti raidat rupesivat ryhmittymään kaksivärisenä neulottaessa. Tässäkin työssä toinen väri loppui kesken, mutta ihan toimiva lopputulos tuli, vaikka neuloin viimeiset sentit yksivärisenä.

BabyDROPS 16-3 by DROPS design, poikitain neulottu jakku, koko 6/9kk. Lankana Frog treen pediboo punainen ja vaaleanpunainen. Nappi ja Nauha- nappiostosta vaille valmis.
Loppuun vielä kuva Mikki neulonta apulaisesta, joka on juuri herännyt päiväunilta. Ihan vaan, muuten vaan.

Mikki

3 kommenttia:

 1. Hän bloggaa sittenkin :D Hauskaa äitienpäivää melkein-äidille!

  Upea tuli tosta matosta, kiva nähdä välillä muitakin mallia kuin sitä Kangasaitan toista, reikäisempää mattoa. Uskaltaiskohan sitä itekin kokeilla...

  Ihania molemmat takit, eikä todellakaan näytä että lanka ois loppunut kesken! Siun vauvalle ei ainakaan tuu vilu ;)

  Onko ollu rukki kovalla käytöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo. En oo joutanu nykäsemmäänkään, pitäs nyt perehtyä kun on aikaa:)

   Poista
 2. Vau, hieno matto. Mä en jaksais ikinä virkata tuollaista. :) Kivoja pikkuneuleita myös! Ja kisu <3.

  VastaaPoista