keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Melkein polvarit

Päätin, että tuhoan vuosien varrella kertyneitä Maija ja Nalle jämiä. Otin kaikki pikkukerät ja päätin keriä ne isoiksi sekasikiö keriksi, näitä keriä tulikin nelisen kappaletta. Ensimmäisestä kerästä tuli tämmöiset sukat. Ainut asia minkä suunnittelin, oli harmaa lanka kerän alkuun ja loppuun. Muut värit asettuivat ihan sattumanvaraisesti.Modauksia ohjeeseen: Loin silmukoita 28*2, kantapää meni aikalailla ohjeen mukaan, saumaraitana 1s sijaan 2 nurjaa silmukkaa, suuhun 2o, 2n resori (jossa ei menny ihan simukat tasan).
Lanka: Gjestal Maija ja Novita Nalle jämät
Puikot: Knit pron 2,75mm pyöröt
Fiilis: Vähän liian isoja keriä kerin, kun neulominen oli vähän tylsää välillä. Ihan kivannäköiset niistä kumminkin tuli.Kokeilin neulomisen lomassa yhtä niksiä, jolla sai raidan rajaa häivytettyä: Neuloin ensimmäisen uudella värillä neulotun kerroksen jälkeen toisen kerroksen ensimmäisen silmukan alemman silmukan kanssa yhteen (eli nostin alemman kerroksen silmukan vasemmalle puikolle ja neuloin ne yhteen).

En nyt löydä sitä videota, josta tekniikkaa katsoin.Vinkki oli mielestäni niin hyvä, että käytän sitä jatkossakin raitoja neuloessa!
Ehkä millin verran pienet tuli omiin jalkoihin

Saumaraitaa

Mikki kuvausapurina

Kalle ainakin heti merkkasi sukat omikseen

5 kommenttia:

  1. Kivat värit noissa sukissa =) Jotenkin tuollaiset jämäraita sukat nyt houkuttaa! Mä käytän tuota samaa niksiä nykyisin raitojen kanssa niin tulee siistimpi siitä vaihtumiskohdasta. Mun käytössä ainakin toimii parhaiten niistä mitä oon kokeillut. Ihan kuin muistelisin dropsilla nähneeni sellaisen videon?

    VastaaPoista
  2. Haa, kiitos niksivinkistä, pitääkin kokeilla jos noin siistiä jälkeä tulee! Mainiot sekasukat, miulla on 39-jalka ja synttärit helmikuussa ;)

    VastaaPoista
  3. Pirtsakat raitasukat! Värinvaihtumiskohdan vinkit kelpaa aina... ;)

    VastaaPoista