maanantai 27. tammikuuta 2014

Pikatesti hys hys- neulomukset

Testineuloin jo tekstiilimuotoilijaksi valmistuneen luokkakaverini Emman opinnäytetyöneuleita. (Itse valmistun vuoden jälkijunassa) Neulominen tapahtui pikapikana muutaman päivän sisällä. Tammikuun Moda- lehden ilmestymiseen saakka testineulomukset piti pitää salassa. En edes muista, että missä kuussa olen nämä neulonut, joten Ravelryn projektisivuille heitin villin arvauksen.

Mitä näistä nyt sitten jäi mieleen: Ohjeiden selkeys jo testineulonta vaiheessa. Pitäis vielä jossain välissä ehtiä neulomaan samaan mallistoon kuuluva toinen pipo, joka sopi jopa minun päähän täydellisesti, sain nimittäin kokeilla Modassakin kuvattavana ollutta pipoa. Pirtin luonnonväristen karstalankojen pehmeys ja se, että ne tuppasivat aivastuttamaan neuloessa. En kumminkaan anna tämän haitata, rasvainen ja oikealta villalta tuntuva lanka on kyllä jatkossakin neulomisen arvoista!

Ihailen kyllä suuresti Emman saavutuksia ja toivon keksiväni yhtä mielenkiintoisen opinnäytetyöaiheen itsekin. Aiheenkuvaus pitäisi palauttaa ennen viikkoa 10 ja tähän asti en ole keksinyt muuta kuin, että neuloa aion... Alkaa tulla jo vähän sellaisia paniikin sekaisia tuntemuksia!

Ohje: Emma Karvonen, Finnsheep unicolor hat
Puikot: Tais olla 3,5mm knit pron pyöröt
Lanka: Pirtin kehräämön karstalanka 110tex*4, väri luonnonvalkoinen
Fiilis: Mukava neuloa, tein vain liian tiheää, joten piposta oli jouluna luovuttava
(ei menny tähän päähän)

Pipa ilman sopivan pientä mallipäätä
Väliin vähän taidekuvaa

Ohje: Emma Karvonen, Finnsheep striped mittens
Puikot: 3mm sukkapuikot
Lanka: Pirtin kehräämön karstalanka 110tex*4, värit luonnonvalkoinen ja luonnonruskea
Fiilis: Ihana ja käteenistuva lapasmalli, nämäkin neuloin liian tiheään ja jouduin niistä luopumaan  (pitäisi siis aina tarkistaa tiheys)


Kuvat Emman käsialaa, kädet on sentään omat

5 kommenttia:

 1. Hih, taidekuvaa tosiaan :D Kiitos vain kehuista, odotan innolla siun aihetta! (Ja ilmoittaudun jo testineulojaksi jos on sitten tarvetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittäähän sitä välillä kehuakin. Aiheita pyörii päässä kymmenkunta, en vaan ossaa oikein valita sitä minulle ominta. Eikä oo kerenny henkisesti valmistautua, kun muuton takia aikataulut meni uusiksi ja opparin tekeminen aikaistui puolellavuodella.

   Poista
 2. Tosi kivasti onnistuneet neuleet! Stemppiä opparin tekoon! (Mä voin kanssa ilmoittautua testailijaksi jos on tarvetta) =)

  VastaaPoista