torstai 31. heinäkuuta 2014

Helteen asuste

Neuloin kuudentena Kyhäilynä boleron Napista ja Nauhasta löytyneestä intialaisesta pellavasta, joka oli täysin vyötettä vailla. Innostuin soveltamaan Geminin ohjetta, koska ihastuin kauniiseen ja yksinkertaiseen pitsikuvioon, joka kiersi kaula-aukkoa. Neuloin pienimmän koon silmukkamäärien mukaan jättäen etuosan puolivälin auki. Nurjan puolen kerrokset piti siis järkeillä eri tavoin neulottavaksi kuin ohjeessa sanottiin.

Aloituksen ja hihaosion jälkeen sovelsin lopun omasta päästä välillä sovittamalla. Pituutta olisin halunnut ehkä vähän lisää, mutta en viitsinyt hommata lankaa enää lisää koska sitä olisi jäänyt niin paljon tähteeksi. Neule on osoittautunut oivaksi läkähdyttävien hellepäivien asusteeksi pellavan ominaisuuksien vuoksi. Lankakin osottautui ihan hyväksi ja ainakin 40:n asteen konepesun kestäväksi. Väriä irtosi hieman ruskeasta vaaleampiin raitoihin, en tiedä olisiko värinkesto ollut parempi 60:ssä asteessa, jossa en varmuuden vuoksi ainakaan vielä uskaltanut pesua suorittaa.

Pahoittelen kuvissa esiintyvän väsyneen ja hikisen lankakaupan harjoittelijan olomuotoa ;)


Ohje: Sovellettu Geminin ohjeesta
Lanka: Pellavaa intiasta, hyllyn reunassa luki Linen yarn ja muuta tietoa ei sitten olekaan. Itse arvioin vyyhdin mitan ja painon perusteella vahvuudeksi jotain 50m/100g, mutta tiedä häntä. Hyvät puikot puseron neulomiseen olisivat varmaan keskivertoneulojalla 3,25 mm
Puikot: 2,75mm knit pron pyöröt
Fiilis: Hyvä, että rupesin testaamaan


Edestä


Takaa


Yksityiskohtaa

Kuvat on napsittu neuletapaamisen yhteydessä Kummisedän terassilla Kuva: Knittineer

Kuva: Knittineer

Kuva: Knittineer

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen bolero. Ja varmasti ihana päällä, kun on pellavaa.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Mukavat aurinkoiset värit. :)

  VastaaPoista
 3. Onnistunut sovellus ja hyvännäkönen bolero! Tällasella kelillä on kyllä neuleet saaneet jäädä kaappiin...

  VastaaPoista
 4. Hitsi, miten kivan näköinen kesäpaita. :)

  VastaaPoista