maanantai 9. helmikuuta 2015

Pirttitakki

Neuloin pirtin kehräämön 4-säikeisestä kampalangasta itselleni lampaantuoksuisen villatakin. Varsinkin tämä luonnonvärinen ruskea lanka oli ihanan pehmeää, luonnollista ja rasvaista neulottavaa. Allergisille neulojille voisin antaa sellaisen vinkin, että luonnonväriset langat kannattaa pesaista vyyhdillä, ennen kerimistä ja neulomista. Itse kuulun tähän allergisten ryhmään, joka saa lampaalta kovasti tuoksuvista langoista silmäoireita ja aivastelua. Värjätyistä langoista en reagoi ollenkaan, mikä on mystistä... Pesun jälkeen neule on kyllä käyttökelpoinen lampaantuoksuineen, niin en sitten tiedä mikä siinä pesemättömässä langassa silmiä kaihertaa... Mukaan eksyneet heinänpätkät? Pitäisi kokeilla muiden kehräämöiden suomenlampaan villoja, ihan sen vuoksi että näkisi käykö niidenkin kanssa samalla tavalla (myönnän, että tässäkohtaa paistaa sivistyksessäni aukko). Voi kyllä olla myös, että värjäämättömissä langoissa on mukana enemmän itse lampaan pölyäkin. Minua saa infota tästä asiasta, jos tietää paremmin! Joka tapauksessa takista tuli lämpöinen ja käytössä se on ollut päivittäin jopa niin ahkerasti, että saan käyttää jo nypynpoistajaa.
Ohje: Larch Cardigan by Amy Cristoffers
Lanka: Pirtin kehräämön kampalanka 90 TEX 3, 4 vyyhtiä, värjäämätön luonnonruskea
Puikot: 3 mm Knit pron pyöröt
Fiilis: Huomasin, etten tykkää neuloa villatakkia alhaalta ylöspäin mikä vaikuttaa mielikuvaani ohjeesta. Ohje oli muuten ihan jees, mutta joitakin väliaikatietoja olisin kaivannut enemmän. Niiden puutteessa kädenteillä ja kaulaaukossa meni vähän soveltamiseksi ja en ole täysin tyytyväinen istuvuuteen. Taitavalle neulojalle hyvä ohje, aloittelijalle en suosittele ensimmäiseksi englanninkieliseksi ohjeeksi.
Neulontatiheyteni poikkesi ohjeesta, joten sovelsin aika reilusti. Kuva: Emma Karvonen


Olkapäässä oli ongelmia, hartiat jotenkin töröttävät liikaa, eikä ohjeessa ollut tietoja josta olisi voinut taristaa neulooko oikein. Kuva: Emma Karvonen


Kävin Villaviidakon Emman luona kylässä ja sain kuvat kätevästi samalla reissulla, kiitos niistä :) Kuva: Emma Karvonen


Ohjeessa ei sentään neuvottu tekemään kaikkia kappaleita erikseen, ainoastaan hihat piti ommella paikoilleen. Kuva: Emma Karvonen


Seuraavalla kerralla rupean rohkeasti neulomaan omin päin, kun on alhaalta ylöspäin kirjoitetista ohjeesta kyse. Kuva: Emma Karvonen


Hyvä siitä lopuksi tuli kaikista kommelluksista huolimatta, onneksi! Kuva: Emma Karvonen

8 kommenttia:

 1. Nätti takki, mullakin oli samantapaisen ongelma tytön tunikan kanssa. Olkapää jäi hieman töröttämään, pikkusen purinkin. Auttoi jonkunverran asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi nykyään on vaikka minkälaisia tekniikoita neuloa...

   Poista
 2. Kaunis takki, kaunis nainen ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Hyvin onnistui kuvat näköjään, vaikka vähän enemmän väriä ois pitäny jostain saada mukaan :D Takki on edelleen mainio, todellinen suosikkineule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän jotain muuta väriä kuin oranssi paita. Noh, ens kerralla muistan miettiä vaatetustakin ennen kuvaamista :D Eikä olis haitannut, jos olisi käynyt kampaajalla ennen näitä kuvia, eikä vasta jälkeen ;)

   Poista
 4. Takki on hieno! Näyttää juuri sellaiselta luottoneuleelta! Mä kyllä sujuvasti neulon myös alhaalta ylöspäin =) Oon aina tykännyt tässä mallissa tuosta kaula-aukosta! Nätti takki kaikin puolin. Pienet jutut tasoittunee käytössä!

  VastaaPoista
 5. Tuo takki on ollut mulla jonossa vaikka kuinka kauan. Selvä klassikko, ja kauniin värisenkin teit!

  VastaaPoista