sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Välillä jotakin herkkää

Vapun aika meni ukin hautajaisissa. Neuloin itselleni terapiana suruhuivin hautajaisiin ja voin suositella muillekin saman asian kohtaaville neulojille samaa. Neulominen auttaa näköjään myös vaikeiden asioiden käsittelyssä. Yhden päivän käytin kokonaan siihen, että kuuntelin ukista muistuttavaa musiikkia ja katselin vanhoja suomifilmejä, joita ukki aina tapasi katsoa. Samalla itkin ja neuloin... Jälkeenpäin olo oli kuin tuhkasta nousseella fenikslinnulla. Tavallisen arjen pyörittämiseen oli löytynyt taas enemmän voimia ja asian hyväksyminen oli lähtenyt alulle. Voimia kaikille läheisen ihmisen menettäneille!

Ohje: Out of Darkness by Boo Knits
Lanka: Ornaghi Filati Merino Oro, menekki 30g, musta pitsivahvuinen merinohuivilanka
Puikot: 3,5mm, 4,0mm ja 4,5mm Knit pron pyöröpuikot
Fiilis: Kaunis tuli, vaikka helmien kanssa jouduin vähän kikkailemaan.. Valkoisia oli tarkoitus käyttää koko huivissa, mutta jouduin jossakin vaiheessa jatkamaan vaaleanvihreillä helmillä ja lopuksi vielä vihertävän keltaisilla


Tämä onkin kaikista neulomistani pitsihuiveista ohuin


Seuraavaan pitsihuiviin ostan Chigagoon Red lace pyöröt, puisissa pyöröpuikoissa on mielestäni hieman liian tylppä kärki näin henkäyksen ohuelle langalle


Vappuna oli vielä reilusti harmaampaa, mitä tänään oli


Huivi valmistui juuri hautajaisia edeltävänä iltana klo 22.00 ja ehti juuri ja juuri kuivua anoppilan vieraspatjaan pingotettuna

Harteilla Kuva: Matti

Nyt on taas keskityttävä omaan elämään ja arkeen, sillä elämä ei odota vaan se jatkaa kulkuaan. Koukulla on tällähetkellä kesäinen lippapipo lapselle, täysin hetken mielijohteessa hamstratusta langasta ja suunnitelmat on kovat myös Tour de Sock- sukkakisan suhteen. Aioin osallistua tourille ensimmäistä kertaa Finns messed up with toddlers- tiimin jäsenenä. Nimestä voikin jo päätellä, että vaikka kuinka yrittäisi, on hyvin todennäköistä että suoritus ei ole kovin nopea.

8 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis ja herkkä huivi. Rakastan tuota lankaa, itsellä olisi vielä vaaleanharmaana tuota n.400m en vain ole vielä löytänyt sopivaaa ohjetta. Neulominen on kyllä parasta terapiaa mitä voi olla olemassa. Ainakin itseä se on auttanut käsittelemään asioita ihan uudella tavalla. Samaten se auttaa poistamaan stressiä ja ketutusta jos niikseen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lanka on ihanaa ja ensituntumaltaan jopa pelottavan ohutta :)

   Poista
 2. Mahtavan kaunis huivi. Neulominen on myös hyvää surutyötä, kyllä meillä on monipuolinen harrastus :) Tsemppiä kisaan ja elämään muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niin on, meinasin kyllä yrittää kisailla ihan tosissaan vaikka yleensä nopea tekeminen on vähän hankalaa lapsen kanssa touhutessa.

   Poista
 3. Otan osaa suruusi. Neulominen on ollut itselläkin keino tehdä surutyötä.

  Synkkää tällaiseen aiheeseen lisätä nyt tämä, mutta kuitenkin:
  Voitit Sudranan synttäriarvonnassa yhden vapaavalintaisen neuleohjeen Vuorela-sarjasta. http://www.ravelry.com/designers/sanna-hyvonen

  Ota yhteyttä sanna.hyvonen ( a ) gmail.com tai Ravelryssä: Ganeshas ja kerro valintasi, niin toimitan ohjeen joko sähköpostitse tai Ravelry-kirjastoosi. Onnittelut voitosta!

  Tsemppiä toivotellen,

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa, että voitin. Laitoin viestin räveltämön puolella :)

   Poista
 4. Aivan valtavan kaunis huivi! Ja osanotot ukkisi johdosta. Neulonta on yllättävän mentaalista, kun sille antaa mahdollisuuden. Neuleterapiaa olen käyttänyt itsekin sairastaessani masennusta 4 vuotta sitten. Se auttoi jaksamaan päivästä toiseen, ja antoi jotain positiivisiakin tunteita masennuksen keskellä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Neulominen on monipuolinen ja ihana harrastus <3

  VastaaPoista