maanantai 24. elokuuta 2015

Toiselle puolikkaalle

Mieheni ei ole koskaan innostunut villapaidoista. Olen moneen kertaan tarjoutunut tekemään hänelle sellaisen, mutta ei ole kuulema ollut tarvetta. Teimpäs siis ihan itsenäisesti diktaattorimaisen päätöksen, että kylläpäs tarviit ja kyllähän opettelet sellaista käyttämään. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että edellämainittu on aivan höpö-höpö- puhetta ja villapaita on todella monipuolinen ja ihanan lämmittävä vaatekappale. Luulen, että tässäkin ennakkoluulossa on takana jokin lapsuuden ajan kutittava villapaita, josta on jäänyt trauma. Jotta paidasta tulisi mahdollisimman pehmoinen ja mieluinen valitsin langaksi taatusti luotettavan Wollmeisen. Ohjeeksi halusin mahdollisimman yksinkertaisen näköisen paitaohjeen, jotta paita sitten valmiina kelpaisi käyttäjälleen. Nyt ei pitäisi kutittaa, eikä kuristaa tai puristaa, värikin on erittäin kaunis ja luulisi kelpaavan paljon mustaa käyttävälle.

Ohje: Good Old Friend by Veera Välimäki, koko XL
Lanka: Wollmeise Merino DK, väri Im jahr der ratte, 633g
Puikot: 3,5mm ja 4,0mm knit pron pyöröt
Fiilis: Pikkasen reilu tuli, veikkaan että L kokokin olisi riittänyt. En siis ole ihan 100 lasissa tyytyväinen, vaikka paidasta hieno tulikin.


Nyt jännittää, pukeeko mieheke paidan vapaaehtoisesti päälleen ensitalvena (pakkohan siis on ainakin ;))


Lanka on ihanan eläväpintaista <3


Veeran ohjeet on ihan mahtavia, aina oppii jotakin uutta!


Neuloin paidan suoraan kerältä, lanka oli sen verran yksiväristä ettei tarvinnut raidoittaa

Hihat olivat paidan pitkäveteisin ja hitain osuus
Ompelua ei tarvittu edes kainaloissa


Paita neulotaan kokonaisuudessaan pyörönä kaula-aukosta alkaen. Olkapäiden muotoilu saadaan aikaiseksi lyhennettyjä kerroksia käyttämällä, erittäin oivaltavaan tyyliin, suosittelen!


11 kommenttia:

 1. Huikeen hieno paita! Väri on yks mun lemppareita. Eikä varmasti kutita!

  VastaaPoista
 2. Luulisi miehelle kelpaavan, ainakin kun huomaa ettei kutita. Lanka on todella kaunis, niin ei varmaan miehen puserosta voi sanoa.

  VastaaPoista
 3. Siis vau, siitä tuli mahtava! Ja toi väri on neuleena vielä parempi kuin vyyhdillä. Onko siitä jo vuosi kun myö nää langat tilattiin? Vai oliko se keväällä? Miun oranssit ostokset odottelee vielä onnellisina pötkylöinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättalvea se oli, kun kaaduin sinne lumipenkkaan XD

   Poista
 4. Komea paita! Minunkin pitäisi tehdä miehelle paita, mutta täydellinen malli on vielä etsinnässä. Tämä voisi olla sellainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hieno! Siinä on ollut puuduttavaa tikuttamista kerrakseen, onneksi on ollut oivaltava malli ja kiva lanka, niin neulominen on ollut mukavampaa. Mun olis kans pian aika neuloa miehelle uusi pusero...

   Poista