keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Idoli

Edellisessä postauksessa paljastinkin jo hieman, mitä eilen tapahtui... Olimme neulojaystävien kanssa taatusti vuoden parhaalla kurssilla Jyväskylässä lankakauppa Titityyssä, joka muistetaan toivottavasti vielä vuosia eteenpäin. (toivotaan, ettei mikään muistisairaus iske pahemmin) En aikaisemmin ollut varsinaisesti Stephen Westin fani, vaikkakin pari hänen huiviaan olen neulonut. Ennen kurssia ihailin eniten ohjeiden selkeyttä ja sitä mielikuvituksen määrää, mitä vaaditaan niiden kaikkien ihanien mallien keksimiseen. Nyt kurssin jälkimainingeissa olen säilyttänyt mielipiteeni hänen neulemalleistaan ja kertonut sen sadalla, plus ihana persoona siihen päälle eli nyt olen ihan täysin höpsähtänyt fani!

Kurssilla saimme hyödyllisiä vinkkejä West knitsin- tyyliin ja opimme ennenkaikkea materiaalien yhdistelemistä, langoilla leikittelyä ja irrottautumista siitä tutusta ja turvallisesta. Kurssin nimi oli siis Color play. Rakastuimpas muutamaan Stephenin huiviinkin siinä samalla. Huivit näyttävät luonnossa vielä paremmilta, kuin kuvissa ja ne osaa livenä kuvitella paremmin omaan käyttöönsä, omilla lempiväreillä neulottuna. Lisää hehkutuksia kurssista voi lähipäivinä lukea ainakin Villaviidakosta ja Napit puuttuu blogista.

Ja Titityystä... Säästin tälle käyntikerralle ihan oikean rahamäärän, mikä teki ostoksien valinnasta ihan maksimaalisen hankalaa (valinnanvaraa riitti, kun ei tarvinnut laskea senttejä). Titityyssä on kertakaikkiaan niin valtava määrä kaikenlaisia lankaherkkuja, jotka kaikki ottaisi mieluusti itselleen. Suosittelen lämpimästi paikanpäällä käymistä ihan ajan kanssa! Iso kiitos Titityyn Tiinalle tämän mahtavan kurssin järjestämisestä! Lopulta päädyin ostamaan Stephenin ohjeen ja siihen sopivat Tuulentytär- vyyhdit, pari vyyhtiä Tukuwoolia ja Chigagoo red lace- puikot.

Kuvat kertokoot päivän tunnelmasta ja touhuista. Ja tässä postauksessa niitä riittää, joten mobiililaitteilla lukeminen saattaa olla tavallista hitaampaa. Kuvamäärältään tämä on poikkeustapaus, joka sallittakoon kun kyse on Stephenistä.
Heti kaupan ovella kuului "Aah, Hole Chevrons!" ja heti perään tuli halaus, josta vieläkin olen varmaankin hämmentynyt tämän yhteiskuvan ottohetkellä, sillä vaikka on hauskaa niin hymy ei vaan tule... Kuva: Anne Heikkinen


Minun ja Stephenin ja Emman Holey Chevronit rivissä Kuva: Anne Heikkinen
Muutkin neulojat pääsivät yhteiskuvaan omien huiviensa ja Stephenin kanssa, tässä menossa Exploration Station- poseeraus


Tässä käydään läpi varmaankin värien käyttöä


Tästä Dottet Rays:ta tuli yksi uusista suosikeista


Askew me Dickey- kauluri 
Kauluri on neulottu aivan uskomattoman pehmeästä merinovillasta


Tämä "pipo" muuttuikin matkanvarrella huiviksi, paidaksi ja lopulta Askew me Dress:iksi


Emma, Villaviidakosta väkertää omaa tilkkuaan
Huisin hauska olkahärpäke :D
 

Tämän huivin pintaneule on aivan huikean ihana, täytynee opetella käyttämään myös pitkiä huiveja
Neuleiden esittelyn lomasta saatiin kuulla monta hauskaa tarinaa, mieleenpainuvinta oli Stephenin veli, joka lankojen sijaan keräilee aseita


Tässä puhuttiin Picot BO- päättelystä
Tämäkin takki oli ensin huivi. Stephenin suosima nostetuista silmukoista muodostuva reuna on kätevä suunnitelman muuttuessa. Reunasta voi helposti poimia silmukoita ja tehdä "huiviin" lisäosia, kunnes siitä tulee takki


Tässä sininen reuna ylöspäin


Sitten takki toisinpäin ja illanviettoon
Myös luonnonvärien eri sävyasteita käyttämällä saa makeannäköistä raitaa aikaiseksi
Stephen neuvoi hyvän niksin raitalankojen valintaan. Pyörittämällä lankoja yhteen saa helposti käsityksen, miltä kyseisestä langasta neulottu raitaneule näyttäisi valmiina.
Brioche, eli kotimaankielellä patentti on kaksivärisenä neulottuna Stephenin suosikkipintaa


Painakaamme myös mieleemme, että keltaista ei voi koskaan olla liikaa!
Tähän perään vielä omat aikaansaannokset ja ostokset.

Thank you Stephen! We love you and your designs!

16 kommenttia:

 1. Kiitos kuvapläjäyksestä! Westin ohjeita on monta jonossa, mutta yhtään en ole saanut vielä aikaiseksi, vaikka osaan on jo langatkin valmiina..

  VastaaPoista
 2. Kiitos kattavasta raportista mahtavine kuvineen! :) "Ois jospa oisin saanut olla muuukaaanaa..."

  Pitkästä huivista on muuten kauluriversiokin. Ihastuin itsekin pintaneuleeseen, mutten osaa käyttää pitkiä suorakaidehuiveja. Kauluri sen sijaan käy hyvin.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia! :D Oli kyllä huippu ilta, ai että!
  Tuon Ribron-huivin voi toteuttaa myös tuubihuivina, itse oon suunnitellut neulovani sen niin. Rrrrakastan tuota pintaneuletta, niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huivin nimestä, multa meni se jotenkin ohi :)

   Poista
 4. Ihana postaus!! Ja kuvista saa hyvin käsityksen miten kivaa teillä siellä oli =o)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kuvista. Varmasti välittyi tunnelmaa. Oi kun ois päässy mukaan. Käsittämättömän idearikas, luova.

  VastaaPoista
 6. Huh ... nyt jännittää vielä enemmän! Olen menossa perjantai-iltana Kerään Stephen´n kurssille.
  Ihana postaus ja blogi sinulla :-)

  VastaaPoista
 7. Iiiih, mä oon menossa kanssa perjantaina kurssille Stepheniä tapaamaan! Jännittää! Ihana kuulla, että teillä oli hauskaa!

  VastaaPoista
 8. Voi millaisia hyvän mielen kuvia!

  VastaaPoista
 9. Hyvin informaiivinenn postaus, täältä voi muistella et mitä sitä eilen oikein tapahtuikaan :D

  VastaaPoista
 10. Ooh, oi jospa oisin voinut olla mukana...! Ihana tuo sininen takki. Siis ihana!

  VastaaPoista
 11. Ihania juttuja sieltä kurssilta nyt pukkaa. Kiva kun saa edes blogien välityksellä päästä paikalle. Vaikuttaa tosi kivalta ja mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 12. Oi voi, en yhtään ihmettele jos paikalla olleet ovat ihan lääpällään, kun pelkistä kuvista ja selostuksestakin tulee niin hyvälle tuulelle! Kyllä pitää minunkin nyt viimein pistää joku hyvänmielen West-neule puikoille. Ja keltaista ei todellakaan voi olla liikaa!

  VastaaPoista
 13. Oli kyllä varmaan huippu ilta. Kauniita lankoja myös! Käyttääköhän Stephen ite kaikkia neulomiaan asusteita ja vaatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että ihan kaikkia käyttää. Nuo esillä olleet olivat ainaskin malleja pelkästään. Aika tuottelias neuloja. Ihaili Suomen kurjaa säätä, koska täällä voi vuorautua villaan :)

   Poista