maanantai 29. helmikuuta 2016

Kaksivärisen patentin pauloissa

Instagramin kautta bongaa silloin tällöin ihan huikean hienoja neulottuja juttuja, kuten myös tämän pipon. Ohje löytyikin helposti Ravelrystä ja ostin sen oitis itselleni. Tätä pipoa en kummiskaan suosittele aivan ensikertalaisille. Perus patenttineule ja kaksivärisen patentin neulominen kannattaa handlata ennen aloittamista. Ohjeessa on myös hyvin mielikuvituksellisia kavennuksia, esim. ylivetokavennus, jossa kavennetaan 4 simukkaa kerralla kuvion siitä kärsimättä. Myös näiden erilaisten kavennusten ja lisäysten kanssa joutui hieman raaputtamaan jo ennestään kuivaa päänahkaa...

Ei ollut helppoa, ei! Mutta sinnikkäällä ohjeen lukemisella, vaihe kerrallaan, tämä
kyllä onnistuu. Kyseessä on siis ihan täysin kirjallinen englanninkielinen ohje. Virheetön ohje... Mutta pienenä miinuksena mainittakoon, että lyhenteiden selitykset on kirjoitettu ohjeen alkuun niitä lainkaan erottamatta itse ohjeesta, joten näiden luku oli vähän työlästä. Itse luin ohjetta isonäyttöisellä Android- puhelimella Adobe readerilla ja merkkasin rivin millä olin menossa kynätyökalulla. Toinen hyvä vaihtoehto olisi ohjeen tulostaminen ja kynällä merkkaaminen. Merkintöjä tarvitsee kyllä tehdä, muuten ei voi millään muistaa millä rivillä on menossa. Tästäkin huolimatta suosittelen, tämä on hyvä projekti vilkasta aivotyöskentelyä kaipaaville.

Itse suorituksesta sen verran, että kokoon en ole täysin tyytyväinen. En käyttänyt ohjeen aloitusta, vaan Tubular cast on- tekniikan ja Judy`s magic cast on- tekniikan sekoitusta numeroa isommilla puikoilla (huom, linkki videoon klikkaamalla ). Jos käytät tätä tapaa, kannattaa valita vieläkin isommat puikot, ettei reuna kiristä. Minun pipon reuna on siis aavistuksen muuta pipoa kireämpi. Tällä tavalla tehty aloitus onnistui kummiskin paremmin, kuin ohjeen suosittelema aloitus. Voi olla, että tämä pipo odottaa lahjalaatikossa toista omistajaa tovin. Tämä on kummiskin semmoinen projekti, johon saatan palata myöhemmin uudestaan erilaisen langan ja pienempien puikkojen kanssa.

Puikot: 4 mm knitpron pipopyöröt
Lanka: De Rerum Natura Ulysse, värit Caramel ja Potimarron yht. 48g
Fiilis: Melkein nappisuoritus, edestä ihan hyvä, mutta takaa ihme lörppö 8 kommenttia:

  1. Todella kaunis pipo! Itsekin olen instagramissa kuolannut näitä kaksivärisellä patentilla neulottuja asusteita moneen otteeseen. Taitaa kuitenkin vielä jäädä multa tekemättä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä mielenkiintoiselta mallilta! Mutta en tiedä milloin tulisi niin tylsää että jaksaisin alkaa harjoitella sitä kaksiväristä patenttia...

    VastaaPoista
  3. Nätti pipo ja myös edellisen postauksen pipo on kiva! Milloinhan ehtis harjoitella tuon kaksivärisen patentin?!

    VastaaPoista