maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tour de sock

Olen mukana toista kertaa Tour de sock- kisassa ja taasen omaan tahtiin. Kaksi etappia on ilmestynyt ja molemmat olen neulonut määräaikaan mennessä. Ajatuksena on käyttää varastolankoja, joten sponssilankapisteitä en tänä vuonna metsästä. Kolmannen etapin alkaessa saatan ehkä ehtiä aloittamaan heti, tai sitten en niinkuin näiden jo neulottujen sukkien kohdalla on käynyt. Tänä vuonna meillä on Kalakukko puikoissa- ryhmässä ihan oma kuopiolainen saatan neuloa, tai sitten en joukkue. Pahoitellen postaan teille näitä sukkia vähän jälkijunassa. Ei vaan mahda mitään sille, että ei ehdi kun kaikki likenevä vapaa-aika menee neulomiseen.

Valitsin tähän malliin aivan väärän koon. Minun olisi pitänyt ottaa huomioon se, että löysäilen tavallista enemmän pitsineuleita neuloessani, eikä 72 s ole sopiva määrä pitsisukkaan... Haloo pahvi! Toisaalta jos olisin itse kirjoittanut tällaisen ohjeen, en olisi laittanut L- kokoon nuin hurjasti silmukoita. Eli semmoinen malli, johon omalla käsialalla on suuri vaikutus. Neulottavuudeltaan nämä sukat olivat ihan kivat. Ainoa häiritsevä kohta oli kantapään jälkeen; kiilakavennukset ja pitsin sijoittuminen kiilaan oli selitetty mahdollisimman epäloogisesti. Yksinkertainen juttu voidaan saada aivoja nyrjäyttäväksi liian monimutkaisella ohjeistuksella. Sain sukat valmiiksi mummolassa kyläillessä ja uskokaa tai älkää sähköpostini Sarahille jäi jumiin luonnokset- kansioon. Sain lähetettyä viestin vasta seuraavana päivänä, joten iltavalvominen oli turhaa tällä etapilla...Lanka: Kraft Hand-Dyed BLF Sock, 79g värissä Porpita
Puikot: 2mm Hiya hiyan terävät pyöröpuikot
Fiilis: Pahus, olisi pitänyt neuloa M- tai S- koko. Valitsin koon ihan väärin, olisi pitänyt ottaa huomioon oma käsiala pitsineuletta neulottaessa.
Sijoitus: 165
Pakko saada tätä lankaa toinen vyyhti, että saan itsellenikin sukat. Kraft on ihanaa <3Pitää kopata sukat kassiin, kun seuraavan kerran vierailee mummolassa. Anopin jalkoihin nämä saattaisivat olla sopivat.Mukavia neulontahetkiä kaikille kisaajille ja olkaa nopeampia kuin minä ;)

4 kommenttia:

 1. En yhtään innostunut mallista sitä neuloessa, mut nyt tässä näyttääkin tosi hyvältä! Ehkä vaan sun värivalinta oli omaani osuvampi :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Minullakin meinasi näistä sukista tulla liian suuret, kun neuloin tavallista löysempää.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on nätit, eikä ainakaan kuvissa näytä löysiltä... Anoppi saa mainiot sukat!

  VastaaPoista
 4. Mieletön lanka! Jotain tällaista on pakko saada, ihana.
  Harmi, että säpo jäi jumiin :-( Tällaisissa malleissa päivä vaikuttaa sijoitukseen niin hirmuisen paljon. Vaan saapa anoppi kivat sukat, se on tärkeää sekin.

  VastaaPoista