sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Neulefestarit vm. 2017

Kävimme kahden ihanan ystävän kanssa Jyväskylässä neulefestareilla perjantaina ja lauantaina. Neulefestareita voisi jo hyvinkin nimittää vähän härskimmin myös "lankapornofestivaaliksi". Viime vuoteen verrattuna, tämän vuoden festarimarkkinat olivat lankaa enemmän pullollaan ja erittäin herkkua lankaa kaiken lisäksi. Kuvat kertokoot, miten herkkuja... Tänä vuonna en osallistunut järjestelyihin, vaan nautin täysin rinnoin kesälomaviikosta ja omasta ajasta neulefestreilla. 

Kuolaamisen, neulomisen, seurustelun ja ostamisen lisäksi osallistuimme Villaviidakon Emman kanssa Joji Locatellin Approach to Sweater Design -kurssille. Kurssi oli sata prosenttisesti kalliihkon hintansa väärti! Aioin heti sopivan rakosen tullessa suunnitella ensimmäisen paitamallini ja testata myös koon sarjoittamista. Ensimmäinen idea putkahti takaraivoon heti kurssin jälkeen ja suunnittelukynääkin on jo käytetty. Toivottavasti muistan vielä kaikki hyödylliset opit, kun on ohjeen kirjoittamisen aika. Onneksi voi aina kilauttaa kaverille, joka on istunut samalla kurssilla ;)

Jos markkinat ylittivät odotukseni, niin iltajuhla jäi mielestäni vähän vaisuksi. Toki on mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja jutella vanhojen kanssa, mutta olisin toivonut pääsymaksun vastineeksi hieman viihdyttävämpää ohjelmaa. Viimevuonna iltajuhla jäi mieleeni koko festarin kohokohtana. Ehkä myös tänä vuonna olisi tarvittu Stephen -sedän värikästä persoonaa kutittamaan nauruhermoja ja Ilun ihanaa lauluääntä, jota kuunteli tippa linssissä... Parasta iltajuhlassa tänä vuonna oli Jonna Hietalan neulesuunnittelijoille esittämät kinkkiset kysymykset neulesuunnittelijan arjesta ja valokuvaushetket upeassa kesäillassa.


Louhittaren luolan VäinämöistäFestareiden markkinapaikka


Pihan perällä oli myös alpakoita, joita en itse muistanut katsastaa, koska jumituin aina jollekin lankakojulle sinne päin mennessäniIkken lankoja

Kuopion oma Liinu, eli Kässäkerho Pom pomin käsinvärjättyjä ihanuuksia


Louhittaren luola, eli Knitlob`s lairLa `Fee Fil

La Bien AimèeIlo
Walk CollectionKoukuttamoNature`s Luxury:n kojulta löytyi merinovillaa mielenkiintoisesti kehrättynäHandu
Hey Mama Wolf yarnsilla oli aivan ihanan pehmeita ekologisesti kehrättyjä ja värjättyjä villa ja villasekoite lankoja.


Walk Collection oli värjännyt Titityylle spesiaalilankaa ja festarioppaasta löytyi Jojin kirjoittama pitsikauluriohje tälle langalle

Sosun trunk show

Iltajuhlan haastattelu

Heidi Alanderin festarihuivin neuloneiden yhteiskuva Osa minun festarisaaliista, mukaan lähti myös festarikassi, pinssejä yms.


Tänä vuonna en hoksannut kuvata läheskään joka paikassa mm. Missä neuloimme kerran blogin neulistin ja Heidi Alanderin yhteinen trunk show jäi valokuvaamatta. Paikanpäällä saadut alekoodit aion kyllä käyttää ja toivottavasti myös ehtiä neulomaan jossakin rakosessa esim. syksyllä koulussa. Villaviidakosta voitte käydä katsastamassa tunnelmia Jojin kurssilta lähiaikoina, en ottanut sieltäkään kuvia, saati sitten jokaiselta lankakojulta...9 kommenttia:

 1. Olipa kiinnostava postaus ja herkullisen näköisiä lankoja! Tuo neuleskene on kai ihan oma maailmansa, josta oon noviisineulojana aika ulkona 😄 paljon on opittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tervetuloa mukaan, riittää kun tulee omama itsenään ja jakaa intohimon neulomiseen muiden kanssa :)

   Poista
 2. Olipa mukavaa tavata taas! Kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja toivottavasti nähdään taas pian, kiitos :)

   Poista
 3. Ihana kuolauspostaus! Kiitti upeista kuvista.

  VastaaPoista
 4. Pientä liiottelua tää siun kuvamäärä :D Vaikka toisaalta ihana kyllä kuolata noita lankoja vielä tälleen takautuvasti!

  VastaaPoista
 5. Ei ollut yhtään liikaa kuvia tälläselle, joka ei ollut paikanpäällä. Mitä ne paikanpäältä saadut alekoodit oli? Jo 2 vuotta festareilla käymättä, vaikka mielelläni olisin käynyt.

  VastaaPoista