maanantai 13. helmikuuta 2012

Sukkia, vaippoja ja keskeneräisiä neuleita

Aloitin itselleni sukkia, tosin siinä kävi vähän hupsusti... Innostuin neulomaan tv:tä katsellessa ja kantapään kavennukset tuli aloitettua liian myöhään. Siispä koko 39 venyikin kokoon 42 (Ja minähän en pura). Onneksi on isompijalkaisia kavereita, jotka tarvitsevat villasukkia...(Sukat jo myyty) Ei mennyt iso työ hukkaan.
Lankana Marks&Kattens Fame trend, väri 661, 75% Superwash villaa ja 25% Polyamidia. Samasta langasta on tulossa myös kolmiohuivi, tosin huivissa lanka ei ole yhtä edukseen kuin sukissa.
Innostuin liikaa-sukat

Toiset sukat sain jo jouluna valmiiksi, mutta laiskuuttani en ole niitä tänne blogiin tai minnekkään muuallekkaan saanut laitettua. Tässäpä nämä kotisukat lankavaihdosta saamastani käsin värjätystä merinovilla/alpakka langasta, ei kyllä varpaita palele. Ainut huonopuoli sukissa on se, ettei niitä raaski pitää pitkin päivää kengissä hankautumassa.
Koti/uni-sukat
Kestovaippailuakin olen ruennut harrastamaan, vaikka laskettu aika onkin vasta toukokuun lopussa. Parhaaksi kaavaksi osottautui kestovaippa infon sivuilta hankittu mummut kaava. Mummuja meinasin ommella lisää Pul- kankaasta ja mikrofleecestä. Vielä vosi kyllä kokeilla polarfleesestä tms. sisävaippojen ompelua, uusimman Suuren käsityölehden vaippa kaava on vielä testaamatta.
Ottobren kaavaa tuli kokeiltua, sitä en osannut omalla ohjeellaan ommella, enkä viitsi edes kuvaa laittaa siitä liian isosta epäonnistuneesta sekasikiöstä.
Toinen hyvä kaava oli kosteussulullisen täyttövaipan kaava, samalla kuvallisella ompelu ohjeella myös ottobren kaavasta sain käyttökelpoisen näköisen, vaikkakin isommalle muksulle sopivan.
Vihreä: Ottobre, sen alla mummut-vaippa, ja kaksi muuta ovat kosteussulullisia täyttövaippoja

Vaipat ovat virallisen vaippatarkastajan tarkastamia
Kaiken koulutohinan ja vaippaintoilun päälle aloitin vielä kastemekon neulomisen, siitä laitan kuvia vasta sitten valmiina...

2 kommenttia:

  1. Jee Niina päivittää :D

    Ihanaiset unisukat, niin pehmoisen näköiset...

    Vaippojakin syntyy näköjään liukuhihnalla, yritän muistaa tuoda ne imut joskus :P

    VastaaPoista
  2. Kivoja töitä! Vaippoja oletkin saanut aikaan aivan urakalla!

    VastaaPoista