keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevät, verhoja pukkaa

Kevät on roikkumaan jääneiden käsitöiden tekemisen aikaa. Tämäkin, osta verhokangasta ja ompele verhoja huoneeseen jos toiseenkin- projekti on roikkunut jo vuoden verran. Miten sellaisille töille, joita ei jokapäivä huvita tehdä, löytyykin aina niin paljon syitä ja tekosyitä, joilla aloittaminen lykkääntyy? Ei ole rahaa, ei aikaa, koulu, vauva, ei kehtaa, ei kerkiä kangaskauppaan....

Olkkarin omenaiset- verhokappa


 Kangas: Ikean Gurine
Huomioita: Vahvaa ja laadukkaan tuntuista puuvillaa. Ommellessa, meinasi kumminkin vähän venkoilla, johtuen varmaankin paksuudesta.

Lastenhuoneen leikkisät- verhokappa

Kangas: Ikean Malin Cirkel
Huomioita: Ihanan ohutta ja kevyttä polyesteri puuvillaa. Helppoa ommeltavaa ja laadukas tuntu, vaikka ohut. Tärkeä muistaa tehdä kaksinkertaiset päärmeet, jotta valoa vasten ei näytä rumalta.

Keittiön raita- verhokappa

Pitänee hommata keittiöön enemmän verhonipsuja tai ommella rypytysnauha
 Kangas: Ikean Emmie Rand
Huomioita: Tukevan oloinen paksuhko puuvillakangas. Helppoa ommella, laadukas tuntu.

Ompelin verhokapat ryömintä- ikäisen tyttäreni vuoksi. Eipähän tarvitse pelätä, että jokapaikankorttooja, savolaisittain, vetää verhot kiskoineen tai nipsuineen niskaansa. Vaikka olisihan sellaiset pitkät ja ohuet sivuverhot hienot, paneeliverhoista puhumattakaan. Ikean kankaista yleensäkään minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta, joten yllätyin erittäin positiivisesti hinta-laatu suhteesta. Kankaiden pesunkesto selvinnee sitten tulevaisuudessa, kun verhot täytyy pestä.

Vielä kun viitsisi samoilla tulilla ommella muutaman projektipussin lisää, niin hyvä tulee. Meinaa nytkin olla kangaskasseista pulaa, kun on niin monta neuletta kesken. Kalakukkojen kevät vaihdon parin yllärineule, perinnesukat, huivi, lapsen villatakki....

2 kommenttia:

  1. Siehän rykäsit kerralla koko kämppään uuden lookin :D Tykkään eniten olkkarin kankaasta. Miullakin on samantyyppinen verhoprojekti suunnitteilla, tosin varastokankaista. Huomenna ois vapaapäivä, pitäsköhän sitä siun esimerkin innoittamana ryhtyä tuumasta toimeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkus vaan rupeaa surruuttammaan:) Unohin eilen ostaa Napista rypytysnauhaa, vaikka oli tarkotus.

      Poista