lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kool-aid testi numero yksi

Muutaman neulojakaverin innoittamana kokeilin Kool-aid mehujuomajauheella värjäystä. Värit tilasin Jari Mäki oy:ltä ja ne putosivat postilaatikkoon n. 3 päivän sisällä tilaamisesta. Postikulut olivat kolmisen euroa. Tilasin useampaa väriä kerralla, mutta kokeilin vasta yhtä.

Ensin vähän ihmettelin, että puuttuuko värjäysohjeesta kenties etikka ja suola, joita yleensä käytetään villan värjäyksessä. Sitten mielessä kävi, että tartuukohan tuo väri lankaan pelkässä 2 minuutin mikrokiehutuksessa? Mutta ihme kyllä ohjetta noudattamalla väri tarttui lankaan mainiosti.

Lanka on luonnossa vähän vihreämpi kuin näissä kuvissa

Yritin värjätä yksiväristä vihreää käyttämällä Lemon-Lime värijauhetta. Ohjeen perusteella yhden pussin sisällön pitäisi riittää värjäämään 100g lankaa. Näin ei kyllä käynyt. Näin jälkiviisaana käyttäisin ainaskin kolminkertaisen määrän jauhetta, varsinkin tuolla värillä värjätessä. Ja sitten vielä sekoittaisin väriliemen mikroastiaan valmiiksi, ennen langan laittamista liemeen. Tein nyt vähän nurin kurin ja lopputulos on vähän huvittavan laikukas.


Lanka: Sandness Lanett 100% superwash merinovilla, väri vaalea harmaa
Kool-aid väri: Lemon-Lime 1 pussi

Eiköhän tällekin värisekamelskalle loppusijoitus löydy. Ajattelin käyttää lankaa pikkupojan villapuserossa raitavärinä.

2 kommenttia:

  1. Kokkeileppa kattilassa, tulee muuten aika lailla vahvemmat ja tasasemmat värit :) Mikrossa värjääminen nyt yksinkertaisesti on vaan väärin! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, pitänee koklata:) Jos sitä ensin hommaisi lisää värjättävää.

      Poista