maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprilli bloggausta

Ennen pääsiäislomalle lähtöä sain Kujeelta tilaamani valkoiset Opal ja Fabel langat pikatoimituksena kotiovelle. Ehdin juuri ja juuri kokeilla lisää Kool-aid värjäystä. Luulin, että lankatilaus saapuu vasta reilusti pääsiäisen jälkeen, mutta sainkin paketin jo samana iltapäivänä onnekkaan sattuman vuoksi.

Värjäsin Opalia kattilassa siten, että laitoin kastellun lankavyyhdin hyvin sekoitettuun väriliemeen, joka koostui 3 pussillisesta Lemonade väriä sekoitettuna haaleaan veteen. Lopputulos oli hieman odotettua valjumpi, mutta tykkään silti väristä. Langan tuoksusta ja väristä tulee mieleen Re-mix karkkipussista löytyvä kolmion muotoinen kirpeä sitruunakaramelli. Ehkäpä tämä samainen karamelli vaikuttaa myös langasta neulottavan sukkamallin valintaan.

Opal uni 4ply
75 % villaa, 25 % polyamidia
100 gramman kerässä 425 metriä

Värjäsin myös yhteensä 100g Dropsin Fabelia. Laitoin ensin kastellut vyyhdit kattilassa sekoittamaani väriliemeen, jossa oli 1 pussi Strawberry Kiwi jauhetta. Lanka näytti hieman valjulta, joten inspiroiduin ripottelemaan sekaan yhden pussillisen Black Cherry jauhetta, vyyhtejä samalla lusikalla käännellen. Lopputulos on ihan jännä. Luulenpa, että tämä lanka kuluu Kahelien huhtikuun sukkahaasteeseen.

Drops Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
 50 grammaa = n. 205 metriä

Opal on minulle aivan uusi neulontatuttavuus. Jännää päästä kokeilemaan. En nyt keksi mitään rakentavaa tai hauskaa aprillipilaa, joten en semmoista väkisin rupea vääntämään. Ainiin, keitin tietenkin kaikki värjäämäni langat edellisessä päivityksessä linkkaamani ohjeen mukaan. Ja lopputulos oli tietenkin parempi kuin ensimmäisessä mikrotestissä.

2 kommenttia: