lauantai 4. toukokuuta 2013

Juonintaa vaihtoparille

Osallistuin Ravelryn Kalakukko puikoissa- ryhmän omaan kevätvaihtoon. En yleensä osallistu vaihtoihin, koska koen lahjan hommaamisen vieraalle ihmiselle vaikeaksi. Tässä vaihdossa kumminkin tunsin melkein kaikki osallistujat kohtalaisen hyvin. Tutuille on kivempi hommata ja väkertää lahjoja, kun tietää suurinpiirtein mistä saaja tykkää tahi sitten ei. Aikataulukin oli sopivan väljä, deadline oli vasta vappuna.

Rupesin heti innolla neulomaan parilleni sukkia, niitä kun hän toivoi saavansa. Omistin sopivan värisiä jämäkeriä ja uuden harmaan kerän Dropsin Fabelia. Aloitin sukat kärjestä ja suunnittelin toistuvan, mutta epätasaisen raidoituksen. Kantapään lainasin mittatilauspolvareista ja varren suuhun neuloin joustinneuletta. Raitasukat keksin yhdestä vanhasta keskustelusta Houkutuksen neuletapaamisessa.


Fabel raitasukat

Vaihtoparit paljastettiin eilen. Parini Mannavaara sai pakettinsa jo Kierot Puikot retriitissä, mutta oli aivan hiljaa siitä, ketä arveli vaihtoparikseen. Sekös minua bloggaamisesta liiankin kanssa innostunutta harmitti! Olisin halunnut heti blogata aiheesta, mutta ei, täytyi vaan odottaa parinpaljastuspäivää...

Lankalahja olikin vähän hankalampi valita, vaikka tiesin, ettei parini ole nipottajaa nähnytkään. Kujeesta  löytyi Cascaden Heritagea sopivassa värissä, tai ainakin uskoisin, että vaihtoparini tykkää tästä väristä. Vyyhdin nähtyäni minua vähän harmitti, että se sattui olemaan tätä uutta kiinassa valmistettua erää. Olen nimittäin usealta taholta kuullut, että Perulainen on vaan niin paljon parempaa. Toivotaan nyt, että lanka ei ole ihan pepusta, vaan käyttökelpoista...


Cascade Heritage Sock Yarn

Sitten parin toiveesta tilasin muutaman pussin Kool-aideja, joita olen itsekin jo kokeillut. Jännää nähdä minkälaista lankaa pari värjää... Ekstrana ompelin projektipussin ylijäämäkankaasta ja tein muutaman silmukkamerkin.


Projektipussi, malli oma keksintö
Maailman yksinkertaisimpia silmukkamerkkejä vahanauhaa, helmiä ja hevosenhäntäsolmu

Lopuksi vielä kuva koko paketista, toivottavasti onnistuin paketin kokoamisessa!


Projektipussi, lanka, sukat, silmukkamerkit ja Kool-aid jauheita


5 kommenttia:

 1. Ihanan paketin teit, sukat on kauniit, lanka upean värinen. Projektipusukka ja silmukkamerkit on myös ihanat.

  VastaaPoista
 2. Tuo ois ihan mun värinen paketti! Sukat on niin herkut, että heti aloin miettiä, että löytyiskö multa mitään pinkkiä varastoista, tuota harmaata Fabelia kun olis jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on kyllä siinä mielessä ihan paras väri, kun sen kanssa mätsää oikeestaan kaikki värit:)

   Poista
 3. Kivan paketin kasasit. Kauniit sukat ja ihania silmukkamerkkejä!

  VastaaPoista
 4. Kivan paketin kokosit, ja ihana väriteema! Pinkki <3

  VastaaPoista