keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pahan hiuspäivän varalle

Keväässä tykkään lisääntyneestä auringonvalosta ja siitä, että luonto herää talven jäljiltä henkiin... En niinkään siitä, etten enää tarvitse rakasta talvipipoani, lapasia, villasukkia tai lämmintä huivia. Kalakukkojen vaihtopaketista sain aivan ihanat kämmekkäät, joiden kaveriksi ajattelin neuloa jonkinmoisen pää- jutun, jota käyttäisin tuulisena päivänä tai muuten vaan sukimatonta hiuskuontaloa piilottamaan.


Pannasta tuli aika reilu, näyttää äkkiseltään jopa pipolta

Löysinkin ravelrystä sopivan mallin ja satuin omistamaan malliin melkein sopivaa jämälankaa, joten eikun tuumasta toimeen ja pääjuttua neulomaan. Malli oli todella helppo ja paksusta langasta valmistui parissa tunnissa. Loin ehken vähän liikaa silmukoita, koska panta on vähän löysä, mutta onneksi siinä on useampi lyhennetyistä kerroksista muodostunut "napinläpi" kiristämistä varten.


Kaksi oikein, kaksi nurin joustinta

Pahan hiuspäivän panta
Malli: Calorimetry
Lanka: Incawool, 100% perulainen ylämaanvilla, 100g= 160m
Menekki: n. 40g (arvio, en omista tarkkaa vaakaa)
Puikot: 4.5mm knit pron pyöröt


Takaa nappikiinnitys

4 kommenttia:

 1. Kiva calorimetry! Aika talvinen lankavalinta kyllä ;) Miullakin on yksi, ja sekin on vähän iso :D (vaihtopaketista saatu) Tosi kätevä malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hogasin talvisen lankavalinnan vasta aurinkoisessa ulkoilmassa:D Tuli nimittäin aika hiki... Noh syksyllä sitten:)

   Poista
 2. Aa, pitäisköhän munkin tehdä joku vastaava. Näppärä välikauden lämmike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä:) Toimis kevätpantana varmaan paremmin ohuempana tai puuvillaisena versiona:)

   Poista