tiistai 18. kesäkuuta 2013

Navakkahuivi

Uusi Ulla on näemmä ilmestynyt, enkä kesätohinoiltani ole ehtinyt tarinoimaan ensimmäisestä julkaistusta neuleohjeestani. Navakkahuivi lähti neuloutumaan kerällisestä Wollmeisea, jota hamstrasin Kuopion seudun neulojien pikkujouluista. Ohjetta kirjoittaessa neuloin myös toisen huivin, ennen kuin ilkesin testineulottaa sitä kellään.

Hartioilla Kuva: Emma Karvonen
Yksi aloittelijan moka on heti havaittavissa: Lyhenteiden ja merkkien selitykset olin laittanut ohjetta lähettäessäni tekstin mukaan, enkä kaavion mukaan, joten ne näkyvät virheellisesti. Korjauspyyntö on kyllä Ullaan jo laitettu, toivottavasti korjaileevat ohjetta pian. Toivon vaan, että suurempia virheitä ei ole lipsahtanut mukaan. Ensi kerralla sitä ollaan sitten viisaampia!

Punainen huivi Wollmeisesta Kuva: Emma Karvonen

Musta huivi siskolle Kuva: Emma Karvonen

Itse huivista vielä sen verran, että sen voi neuloa joko fingering- tai lace- vahvuisesta langasta. Muoto on vähän erikoisempi, mutta keskiosan siksak- kuvio on sitä vanhaa tuttua sorttia. Navakkahuivi sopii ehken parhaiten hartiahuiviksi, tosin käytössä olen myös keksinyt tavan kietaista huivi kaulaan ilman sen suurempia ongelmia. Musta huivi olisi menossa siskolle Tampereelle ensi talven käyttöön. Punaisen Wollmeise version pidän kyllä itse, vaikka en kuulukaan "Wollmeisen ylistäjät"- kerhoon.

Lukekaas ohjeesta tarkempia tietoja langoista ja intoutukaa neulomaan! Meikä jatkaa kesätouhuja ja yrittää muistaa seuraavalla kerralla päivittää valmiita kuvia kovalla työllä ennätysnopeasti neulomastaan häämekosta. 

Hyvää kesää!

Tytärkin täytti jo vuoden, yhyy...

2 kommenttia:

  1. Hieno huivi, just tuollaista hartioille istuvaa mallia olen katsellut. On siis neulottavien listalla jo, en vain tiedä milloin ehdin tähän tarttua... Onnea yksivuotiaalle tyllerölle!

    VastaaPoista
  2. Ihme etteivät Ullaa editoidessa huomanneet kaavioavaimen omituisuutta... Mutta huivi on kyllä mainio, onnea ekasta julkaistusta ohjeesta :) Ja ihanaihana yksivuotias <3

    VastaaPoista