lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kieron retriitin raportti

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin osallistuin Kierot puikot- retriittiin. Tänä vuonna olinkin apuemon roolissa järkkäilemässä iltapalaa ja muitakin ruokaan, kahviin ja teehen liittyviä asioita. Hauskaa oli kyllä siitäkin huolimatta, vaikka tehtäväni vuoksi vietinkin hieman enemmän aikaa keittiössä. Hieno kokemus itsessään, tällaisen tapahtuman järjestämisessä mukana olo. Voi kyllä olla, että vaihteenvuoksi olen ensivuonna vain vieraana... Tai sitten siinä käy juuri päin vastoin...

Minä tein muutamat silmukkamerkit Tikrunmamin silmukkamerkki pajassa. Silmukkamerkkien vääntely osottautuikin ihan omaksi taiteen lajikseen. Toivon vaan, etten hurahda tähän juttuun liikaa, ettei kohta laatikot pursua helmiä ja pihtejä. Mutta hienoja tuli!

Omin kätösin tehty

Silmukkamerkkien vääntelyn lisäksi opastin neulomista neulokoneella ja korjasin Miikkulaisen kanssa hänen omaa neulekonettaan. Toimiva peli saatiin aikaiseksi... Korvauksena tästä vaivannäöstä sain aivan ihanaa lankaa ja itse tehtyjä silmukkamerkkejä. Niin ja neulekoneen saloihin perehdyttämisestä sain pari ihanaa ohjetta.

Ihanaa lankaa ja Miikkulaisen silmukkamerkkejä

Opiskelijana ei aina välillä ole rahaa mihinkään ylimääräiseen ja eikös tällainen tilanne sattunut juuri retriitin ajankohtaan. Olenkin onnellinen, että minun ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin kotiin! Voitinkin lankalotosta aivan ihanaa Titityyn lahjoittamaa pitsihuivilankaa. Oikein kesäistä vielä kaiken kukkuraksi, kun on puuvillaa...

Mää voitin!

Kirpparipöydästä nappasin jotain luonnossa maksettavaa mukaani. Nimittäin uudet kämmekkäät, hintana halaus! Kenenkäs muunkaan, kuin Tiinan käsialaa.

Kämmekkäät täksi kevääksi

Lahjoituspöydästä löysin strech-puuvilla-villa-sekoitelankaa, josta olen neulomassa sukkia. Lanka on hieman epäilyttävästi värjätty, eikä mitään parasta neulottavaakaan, mutta kivaa kokeilla mimmoiset kesäsukat siitä saa! Olen monesti meinannut ostaa tätä lankaa kokeilun vuoksi, mutta värien vuoksi en ole raaskinut siitä maksaa.

Lahjoitin Emmalle todella myöhäiset synttärisukat. Näiden Cookien sukkien kanssa kävi samalla tavalla, kuin aikaisempien neulomieni... Arvioin silmukkamäärät väärin, olettamalla että M-koon sukat voi neuloa saman koon silmukkamäärillä... Noh, tiukat tuli. Varressa piti vielä lisätä silmukoita, koska sukat eivät menneet edes jalkaan ohjeen mukaan neulottaessa.


Ohje: Baudelaire by Cookie A
Lanka: Pirkanmaan kotityö Roosa Nauha Sukkalanka, punainen 45
Puikot: 2mm knitpron pyöröt
Fiilis: Kauniit, mutta piukatKuvassa mukana tyttären serkun rakas uninalle


Muita retriittipäivityksiä:

Napit puuttuu.
Hahtuvapilven reunalla
Villaviidakko
Outo lintu linnassa
Missä neuloimme kerran
Vinoon meni
6 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! :) Baudelaire on niin ihana malli. Mielenkiinnolla myös odotan, mitä teet langoista! Ja miekii olen niin loputtoman onnellinen siitä että miikkulaisen neulekone toimii. Koska se on sit vähän niinku minullaki olis neulekone :D

  VastaaPoista
 2. Silmukkamerkkeihin helposti hurahtaa, varo vaan!

  VastaaPoista
 3. Varo vaan, järjestämiseen voi jäädä koukkuun! Merkitkin on varsin houkutteleva harrastus ja hienoja oot tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Sähän ehdit monta merkkiä pyöräyttää! Nättejä! Nyt vaan pihtien ostoon. ;)
  Ja kauniit sukatkin!

  Niin ja huippua, että kämmekkäät pääsi käyttöön. :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja silmukkamerkkejä ja hyvä lankasaaliskin! Ei myö siuta päästetä enää "pelkäksi osallistujaksi" kun on kerran siut mukaan saatu, muhahahaa ;)

  Kiitos vielä sukista, ne on oikein mainiot "hienostelusukat", ja menevät toivoakseni vielä paremmin jalkaan sitten keväämmällä, vaikka kykllä ne nytkin on jo käytössä olleet :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä ehdit tehdä monta silmukkamerkkiä! Minä sain aikaiseksi vain kolmet. Hieno retriittisaalis kaikin puolin muutenkin. Kiitos vielä retriittiemolle tarjoiluista ja pöytäseurasta!

  VastaaPoista