sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Näyttelytyö ja retriittihumua

Meillä on koulussa näyttely... Semmoinen viimeinen tekstiilinäyttely, viimeisten tekstiilin kolmosten käsialaa. Minusta näyttelystä tuli hieno ja avajaisissa meinasi tulla tippa linssiin, haikeiden ennen meni tekstiilillä paremmin puheiden vuoksi... Tervetuloa itse katsomaan!

Juliste: Sanna Mäkäräinen

Oman työni idea lähti oikeastaan liikkeelle siitä, että haluan neuloa jotakin hyödyllistä. Minulla ei ole isolle taidetekstiilille paikkaa oikein missään, mutta neuleasusteille sitäkin enemmän. Keksin neuloa pintoja, joita hyödynnän näyttelyn jälkeen uudestaan neulomalla raita- ja kirjoneulesukkia.

Sukiksi- taidetekstiili paikallaan

Ajatuksena oli ensin pingottaa pinnat kehykseen, jotta värit olisivat paremmin esillä. Opettajien mielestä oli kumminkin parempi säilyttää neuleen käpristyväinen luonne ja ripustinkin tämän vuoksi pinnat kaapelin varaan roikkumaan. Mummon vanhat puikot pääsivät painoiksi alareunoihin, tämä tarkoituksena antamaan vihjettä jatkokäytöstä.

Mummon vanhoja puikkoja

Mikä: Taidetekstiili, Sukiksi
Suunnittelija: Niina Risulainen
Lanka: Erilaisia harmaita ja valkoisia sukkalankoja, yhdessä pötkylässä 100g, värjätty valmiina pintoina
Tekniikka: Neulekoneella, tiheydellä 7,25; 68s
Fiilis: En malta odottaa, että pääsen suoristamaan langat ja neulomaan sukkia!

Langan vahvuuden vaihdellessa hieman, myös pötkylöiden pituudet vaihtelevat

Hillittyä ja räikeää

Kotiuduin juuri muutama tunti sitten Kierot puikot- retriitiltä väsyneenä, mutta onnellisena. Neuletyö eteni pari hassua kerrosta, kuvia en ehtinyt ottamaan ja hauskaa piisasi. On kyllä ihan pakko ottaa kuvia ihan itse tehdyistä silmukkamerkeistä, mutta juuri nyt en jaksa... Hössötys, ylenpalttinen herkuttelu ja ihmisten kanssa pälätys veivät kaikki voimat... Retriitti humusta raportoin enemmän sitten myöhemmin!

3 kommenttia:

 1. On siinäkin tekstiilitaiteilija, ei malta odottaa että pääsee tuhoamaan teoksensa :D Mie tuun keskiviikkona kattomaan sitä!

  Kiitos mahtavalle apuemolle ja kämppikselle viikonlopusta :)

  VastaaPoista
 2. Huippu taidetta! Pienoisversiossa toi sopis varmaan omallekin seinälle, suikkapuikot alareunaan ja sitä rataa... Ihan mahtava idea!

  VastaaPoista
 3. Näyttää muuten ihanalle nuo tulevat sukat, kun roikkuvat noin. Tykkään tosi paljon! =o)

  VastaaPoista