keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuneule

Neuloin aikaisemmin Moda lehden kansikuvan innoittamana löysähkönmallisen jättitakin Novitan Isoveljestä. Noh, ei menny kuin Strömsössä... Eihän sellainen löysä malli käynyt laisinkaan eikä mitenkään päin päälle, ilman että näyttin ihan hölmöltä. Muutama kuukausi vaatekaapin poissa näkyvistä ja mielestä hoitoa ja eikun purkamaan sopivan innostuksen tullen. Vyyhditin langat, suoristin ne, kuivasin ja kerin.

Malliksi valitsin Shalom cardiganin siitäkin huolimatta, että jouduin keksimään ohjeen pohjalta itselleni uudet silmukkamäärät, levennysmäärät ja kavennusten paikat. Ohjeessa oli nimittäin vain yksi koko. Muokkasin myös mallia hieman ulkoasultaan muutenkin oman mieleni mukaan ja tällä kertaa sovitin ja lisäilin silmukoita ihan reilusti. Hihat neuloin pitkiksi, jotta tarkenen Suomen kylmillä vähälumisilla kesäilmoilla.


Ohje: Shalom Cardigan by Meghan McFarlene
Lanka: Novitan Isoveli, hurjassa 666 värissä, 788 g
Puikot: 5mm knit pron pyöröt
Fiilis: Ihana, mutta lankavalinta harmittaa merino olis niin pop, eikä kutittaisi!


Kuva: Heli Himanen


Kuva: Heli Himanen


Kuva: Heli Himanen


Kuva: Heli Himanen


Kuva: Heli Himanen


Hauskaa vappua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tosi onnistuneet modaukset ohjeeseen! Ihan erinomaisen tyylikäs takki! Ja uskoisin, että jos pesee pyykkikoneessa useamman kerran, niin isoveljestäkin tulee pehmeää... Mulla on nimittäin yhdet sukat 7 veljeksestä, jotka oli alussa mielestäni perinteisen karheat ja kutittavat. Mutta olivat käytössä paljon kirjastossa, ja usein joutuivat pesukoneeseen, ja nyt ehkä noin 5-6 pesun jälkeen ne on tulleet pehmeiksi! Mutta eivät muodottomiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jospa se pesussa pehmenisi, nyt kutittaa vähän käsivasia:(

   Poista
 2. Kylläpäs on hyvännäkönen takki, ihan kuin siulle tehty ;) Hyvä että langat pääsivät käyttöön...

  Onks siulla vielä se syksyn Moda missä oli se alkuperäisen takin ohje? Siinä ois ollu yks malli minkä oisin halunnu neuloa, lainaisitko sen lehden miulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, saat lainaan jahka muistan ottaa mukaan kun seuraavan kerran nähdään.

   Poista
 3. Kaunis takki! Minäkin olen tuota ohjetta joksus katsonut.

  VastaaPoista