keskiviikko 6. elokuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä

Sain oikein näpsäkät kesäsukat valmiiksi Kyhin puitteissa jopa tälle kesälle. Nyt on tosin ollut sen verran kuuma, että ei ole paljon viitsinyt vetää minkäänlaisia sukkia jalkaan. Pyöräillessä pidin näitä yksi päivä jalassa ja totesin, että hivenen paksut ovat 30 asteen helteille... Lyhyt varsi on kyllä tosi kiva, en ole tainnutkaan näin lyhyitä varsia sukkiin ennen neuloakaan. Kokokin sattui kerralla oikein, kiitos Tiinan blogin sukkakokotaulukon, jota käytän aina sukkien neulomisen apuvälineenä.

Sukat ovat ihan perus varpaista varteen- settiä kiilallisella ranskalaisella kantapäällä, kuten esimerkiksi Taija Elon mittatilauspolvareiden ohjeessa. Silmukoita minulla tosin oli enemmän, koska lanka oli perus fingeringiä ohuempaa puuvilla/villa/nylon sekoitetta. Enpähän nyt enää muista paljonko niitä oli, ainakin 76 kappaletta.



Ohje: Perus varpaista varteen sukka
Lanka: Shoeller+Stahl Fortissima Mexico Cotton Stretch, 460m/100g, 41% villaa, 39% puuvillaa, 13% nylonia ja 7% polyesteriä, väri 0070
Puikot: 1,75mm Hiya hiyan pyöröt
Fiilis: Hyvät tuli, lanka on vähän vinkeää neulottavaa, mutta tykkään valmiin sukan ominaisuuksista



Kuva: Ninni Ulmanen


Kuva: Ninni Ulmanen


Kuva: Ninni Ulmanen


Kuva: Ninni Ulmanen

4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat ja hyvät kuvat! Ootko pingottanu ku on niin tasasta jälkeä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan minä! En selviäis hengissä ilman succaplokkeja, vai miten se nyt kirjoitetaan:)

      Poista
  2. Somat sukat! Mä tein kanssa kesäsukat puuvillasukkalangasta, mut jotenkin ei ollut tarvetta just viime viikkoina!

    VastaaPoista
  3. Se olit siis Sinä! Kävin lauantaina, ja vertailtiin vielä niitä kaapeleita, muistatko? En minäkään sinua tunnistanut, höh. Meinasin vielä laittaa sinullekin viestiä, että onnistuuko tapaaminen, mutta en sitten laittanut, kun en ollut varma omasta aikataulustakaan. No tavattiin kuitenkin! ;)
    Kivat sukat!

    VastaaPoista