sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pikasukat

Lupasin kuluttaa viimeiset harjoittelupisteeni pitämällä pari kurssia Käsillä ry:n tiloissa Kuopiossa. Ensimmäinen kurssi oli aiheeltaan Sukat varpaista varteen pyöröpuikoilla ja toisen kurssin pidän marraskuussa huovutetuista lapasista. Viikkoa ennen ensimmäistä kurssia iski paniikki.... Olin nimittäin ottanut käyttöön tai antanut eteenpäin kaikki mallisukiksi kelpaavat varpaista varteen neulotut sukat.

Ei siinä sitten muu auttanut, kuin valita varastosta jokin lanka ja rueta tikuttamaan mahdollisimman yksinkertaisia sukkia jotka valmistuvat parissa päivässä. En kyllä aivan perussukkia kyennyt taaskaan neulomaan, niimpä kokeilin jahka saisin varteen jonkinlaista jujua. Kokeilin langan kietomista silmukoiden ympäri, tälle tekniikalle on olemassa varmaan jokin hieno nimikin. Jos kokeilette itse samaa, muistakaa lisätä silmukoita ennen kietomisten aloittamista. Näistä minun sukista tuli varmaankin ikuiset mallisukat, johtuen kiristävästä nilkasta.



Ohje: Perussukka varpaista varteen, kantapää kuten Mittatilauspolvareissa
Lanka: Viking of Norway Vilma, värjätty lupiinin kukilla viime kesänä
Puikot: 2,75mm knit pron pyöröt
Fiilis: Miten ihmeessä lupiini voi tuoksua vieläkin langasta? Hyvät mallisukat kursseja varten














4 kommenttia:

  1. Eksyin jostain sun blogiin joskus muutamia viikkoja sitten, löysin juttua tosta käsillä ry:stä, ja sit googlettelin ja innostuin ja kävin kutomassa siellä maton, eilen sain sen valmiiksi! :)

    kovasti yrittivät muuten kutojamummut saada mua mukaan tuonne sun kurssille, mutta oon neulonu jo kauan varpaista varteen sukkia pyötöpuikolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä homma, että minun turinoista on ollut hyötyä! Kävisin itsekin kutomassa mattoja, jos ehtisin:)

      Poista
  2. Kivat sukat ja tosi nätit nuo nilkat, harmi että kiristää.

    VastaaPoista