maanantai 20. lokakuuta 2014

Sukkakurssi käsillä jo toistamiseen

Kulutin viimeisiä harjoittelupisteitäni pitämällä Sukat varpaista varteen - kurssin Käsillä ry:n tiloissa. Tässä opinahjossa kaikista mukavinta on se, että harjotteluiden kanssa ollaan joustavia ja niitä saa suorittaa myös ilman sen kummempaa ohjausta esim. kursseja pitämällä, jos on ohjaamisesta kiinnostunut. Tämä kurssi sujui aika lailla samaan tyyliin, kuin ensimmäinen. Kirjoitin kurssilaisille ohjeen, johon sisällytin tietoa langoista ja muistakin magic loop - tekniikkaan ja sukkiin liittyvistä tarvikkeista. Ohjeessani on myös vinkkejä neuleohjeiden löytämiseen internetistä ja linkki mm. ravelryyn kirjautumisen ohjeeseen Neulojat.com:n sivuille.

Sain ensimmäiseltä kurssilta paljon oppia siitä, miten on hyvä edetä sukkakurssin ohjaamisessa. Päivitin myös ohjettani ensimmäisen kurssin pohjalta. Tosin muutama seikka nousi tälläkin kurssilla esiin ohjeen ymmärrettävyyden parantamiseksi. Huomasin myös sen, että kaksi opetuskertaa on vähän liian vähän kokonaan uutta neulomistekniikkaa opetellessa. Tekeminen näyttää tässäkin asiassa opettavan parhaiten. Marraskuussa olisi tarkoitus paneutua huovutettujen lapasten maailmaan kurssinpidon merkeissä samaisessa paikassa. Ohje huovutettuihin lapasiin on osa opinnäytetyötäni ja tämän kurssin osallistujat saavat ohjeen ensimmäisten joukossa suoraan testineulojien tarkistusten jälkeen.

Sen pidemmittä löpinöittä tunnelmakuviin kurssilta:


Ensimmäinen neulottu kantapää oli kaikilla osallistujilla kiilallinen ranskalainen kantapää varpaista varteen neulottuna, kuten Taija Elon Mittatilauspolvareissa


Kantapään syntyminen, kuten itsestään ohjeita seuraamalla herätti hilpeyden sekaista ihmetystä


Vartta aloittelemassa


Kudonnantilat olivat iltapainotteisen kurssin aikana tyhjillään


Matskuja mattoihin

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa kurssi, taitaa olla jo opinnot viittä vaille valmiit :)

    VastaaPoista