sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Paita neulojan puhelimelle

Neuloin joskus muinoin entiselle puhelimelleni villapaidan. Tähän pikaiseen hätäratkaisuun päädyin näytön suojakalvon mentyä rikki. Oli äkkiä keksittävä jotain, kunnes saisin uuden kalvon hommattua. Noh, tämä pikaratkaisu osottautui niin hyväksi, etten sitä suojakalvoa sitten koskaan enää entiselle puhelimelleni ostanut. (Tässa vaiheessa joku tekniikan nero saattaa rueta kauhistelemaan)

Tästä "viisastuneena" ryhdyin heti neulomaan uudelle puhelimelleni villapaitaa, enkä sen kummemmin edes harkinnut suojakalvon hankkimista. Ja koska neliön neulominen on vaan niin tylsää, kulutin jämälankojani tähän tarkoitukseen neulekoneella. Saumoja ommellessa kävi kyllä mielessä, että miksi päädyin taas näin ohueen lankaan...

Pussukan suun resori, jossa on myös napinlävet piti tietenkin tikuttaa käsin, joten loppujen lopuksi aikaa ei ihan hirveästi säästy. Toisaalta nyt minulla on päättelyä odottamassa useamman pussukan tarpeet ja saan vaikka joka päivälle eriväriset puhelimenvillapaidat. Tämän lisäksi sain nopeasti testattua paria kirjoneulekuviota, joita olen suunnitellut käytettäväksi johonkin. Vielä pitäisi neulaista tabletille samanlainen ratkaisu, siihen voisin kyllä käyttää paksumpaa lankaa, niin saisin siitä enemmän suojaavan. Tässä voisi olla paikallaan myös onteloneuleen harjoittelu...


Ohje: Eva KH- 830 neulekoneella, tiheys 7.1, 32s ja n. 90 kerrosta kirjoneuletta. Lopuksi resori pyörönä 2mm Hiya hiyan pyöröillä: 1o, 1n, johon napinlävet ja viimeisenä koneneulontaosuuden sivusaumojen ompelu ja lankojen päättely.
Lanka: Hot socks Neon ja käsinvärjätty Opal, molemmat jämälankapurkin sisältöä
Fiilis: Hyvä tuli, nytkun jaksais päätellä ne loputkin pussukat!Kuvassa kaverin puhelin, omani on samaa kokoa


Napinlävet sattu just hyvälle paikalle


Napit ompelin sisäpuolelle pussukkaa


Tämän raitaneuleen sain aikaiseksi jumittamalla tahalleen kirjoneuleen yhteen reikäkortin kerrokseen

Takapuoli


Sammakkonapit taisin saada jossakin vaihdossa Napit puuttuu blogin Tiinalta


Vanha känny R.I.P. varapuhelimien kaapissa, jos joskus sinua vielä tarvitsen

2 kommenttia:

  1. Puhelin sai lämpimän suojan, napit on ihanta. Tuossahan on pienille jämälangoille kiva projekti.

    VastaaPoista
  2. Soma pussukka =) Mä tein omalleni onteloneuleraita harjoitelman, on erinomainen kun on paksumpi. Ja tein sen vielä kraftin langoista! Ainut mitä pussukkaani kaipaan on nappeja tms.

    VastaaPoista