maanantai 17. marraskuuta 2014

Neon aaltoja

Nyt ei voi muuta kuin iloita kunniasta päästä mukaan omalla ohjeella Ullan 10 - vuotis juhlanumeroon! Oman ohjeeni väkersin kesällä työharjoittelun ohessa ja kirjoitin puhtaaksi monta viikkoa ennen Ullan ilmestymistä. Testineulonnasta saan kiittää Mirka H:ta ja Knittineeriä. Ohjeen englanninkielistä versiota joudun kyllä panttaamaan vielä muutaman viikon. Täällä on nimittäin täydet opparinkirjoitus tohinat päällä ja stressitaso on päätä huimaava.

Ensimmäinen versio sukista ei onnistunut ihan täydellisesti. Yritin nimittäin liian sinnikkäästi saada tiheää ja tasaista kirjoneuletta aikaiseksi. Koko on muuten hyvä, mutta sukat ovat aika kapeat.



Projektiin pääset tästä klikkaamalla!


Toisten versioiden kohdalla lisäsin silmukoita enemmän, mutta huomasin että tiheyden muutokset ovat ainoa tie onneen. Nämäkin sukat neuloin liian pienillä puikoilla liian tiheiksi.


Projektiin pääset tästä klikkaamalla!


Viimeiset versiot onnistuin neulomaan juuri sopiviksi Helmin jalkoihin. Laskin ohjeeseen silmukkamäärät uusiksi tämän uuden tiheyden mukaan. Lastensukat kun tarvitsevat joustoa ja liika kireys on pahasta.


Ohje: Neonwaves by Niina Risulainen, suora linkki Ullaan tässä.
Lanka: Opal 4 - fädig, käsin värjättyä vaaleanvihreää ja keltaista
Puikot: 2,25mm knit pron pyöröt, (normaalikäsialalla puikkokoko olisi 2,5mm)
Fiilis: Jee, vihdoinkin onnistuin!












Nämä sukat osottautuivat juuri hyviksi päiväkotisukiksi, mahtuvat kenkiin hyvin ja kestäävät kulutusta, kohta saan rueta neulomaan isompia, lapset kun sattuvat kasvamaan :)

6 kommenttia:

 1. Mainiot! Hauskoja väriyhdistelmiä, saatanpa kaivella jämäkätköjä ja tehdä samanlaiset omien pienten jalkoihin kun ne vaan kasvaa ja kasvaa. Aina pitää olla isompaa tekemässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ohje on ymmärrettävä, parhaani yritin :)

   Poista
 2. Hienoja sukkia Hemmillä! Onnittelut mallin julkaisusta, mie missasin taas komeasti Ullan deadlinen :P Ehkä sitä joskus taas on aikaa kirjottaa näitä ohjeita puhtaaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä :) Se on vaan tuo pikkuvauva-aika niin vaativaa. Kiitos!

   Poista