maanantai 15. kesäkuuta 2015

Nimikkomekko ja arvonnan voittaja

Mekkotehdas aikuisille- kirjasta löytyi myös yksi lastenmekon malli ja koska se oli nimetty samalla nimellä kuin tyttäreni, niin olihan se pakko ommella. Tein mekosta pienimmän koon, koska aikuisten mallit osottautuivat todella reilun kokoisiksi. Kokovalinta oli ihan nappisuoritus, tosin se että päätin ommella mekon ilman vetoketjua ei ollut niinkään hyvä päätös. Tein Helmi- mekosta yksinkertaisemman lyhythihaisen version, eikä sen mekon (taisi olla mekko B) ohjeessa erikseen mainittu vetoketjusta, vain monimutkaisemman mekon ohjeistuksessa. Olisi siis pitänyt älytä ommella vetoketju ilman ohjeistusta, sillä nyt mekko on tosi hankalasti puettavissa. Joudun vielä ratkomaan jompaa kumpaa sivusaumaa ja ompelemaan sinne lyhyen piilovetoketjun pukemista helpottamaan. Muutoin mekosta tuli todella ihana, vaikka kankaaksi valitsinkin ohuen puuvillan hyväksi todetun laskeutuvan viskoosin sijaan. Viskoosikankaista en löytänyt tarpeeksi söpöä kuosia Eurokankaan palalaareja penkoessani.

Helmi
Ohje: Helmi B, Mekkotehdas aikuisille- kirjasta
Kangas: Eurokankaasta ohutta puuvillakangasta, So cute, taisi olla kankaan valmistaja. 1 m tätä kangasta riitti, kun leikkasin kaavat toiseen suuntaan (taitoin leikatut reunat vastakkain, hulpioiden sijaan)
Fiilis: Ihana, vaikka vielä teettää korjauksia
Kuvat on otettu synttärijuhlapäivänä, sen vuoksi niissä availlaan paketteja ja ympäristö on varsin sekasortoinen
Minä ite!
Kangas oli onnekseni puuvillaksi melko laskeutuvaa, eikä pönötä kovinkaan jäykkänä


Kynttilöitä ei tämä 3 vee vielä uskaltanut puhaltaa itse, mutta ehkä ensivuonna sitten :)


Projektipussien arvonta on suoritettu vanhalla laput pipoon tekniikalla, onnettarena toimi kuvissa esiintyvä hemmi. Projektipussiparin itselleen voittaa Ninni! Onneksi olkoon :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos :D Ja aivan ihanan mekon on Helmi saanut

  VastaaPoista
 2. Ai kun somat, niin mekko kuin sen omistajakin. Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
 3. Ai kun somat, niin mekko kuin sen omistajakin. Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
 4. Suloinen mekko ja soma synttärisankari.

  VastaaPoista
 5. Vooooiii miten suloinen synttärityttö mekkoineen!! Miusta tällanen mekko saakin pönöttää, sitähän tuolla rypytyksellä ja poimutuksella haetaankin, vai mitä? ;)

  VastaaPoista