lauantai 12. syyskuuta 2015

Kiitos kuluneesta vuodesta

Työpaikaltani jäi eläkkeelle eräs ihanaksikin moitittava ihminen. Ihanat ihmiset vaan kertakaikkiaan ansaitsevat kiitosta, vaikkapa pehmeä huivin muodossa. Vaikka yhteistä aikaa työpaikalla ei olisikaan ehtinyt kertyä vähää reilua vuotta enempää. Hyviä eläkepäiviä Liisalle!

Itse huivin neulomisesta...
Tämä on taatusti ensimmäinen minun kohdalle osunut huivi, jonka ohjeessa käsketään käyttämään 20 silmukkamerkkiä! Huikea määrä on ehdottomasti liikaa jo sen takia, että huivi kilisee ihan hurjana neulottaessa ja merkit takertuvat toisiinsa. Pian huomasinkin, että puolet tästä silmukkamerkkimäärästä on aivan turhaan kerryttämässä painolastia, eli niiden kohdalla ei tapahdu yhtikäs mitään. Ohjeen logiikan ymmärrettyäni jätinkin 10 silmukkamerkkiä pois kokonaan. Ohjeen tekstiosio on helppolukuinen ja sen neulominen onnistuu täysin ilman kaaviotakin. Kaaviotakin voisi tässä tapauksessa moittia turhaksi, varsinkin kun huomasin ettei se täysin täsmää tekstin kanssa ja lisäksi on vaikeaselkoinen. Näistä puutteista huolimatta huivi on ehdottomasti neulomisen arvoinen ja todella helppo, kun pääsee ohjeen kanssa sinuiksi. Valmis huivi on vielä kaiken lisäksi näyttävä ja käytännöllisen muotoinen.

Ohje: Artesian by Rosemary (Romi) Hill
Lanka: Malabrico Yarn Sock
Puikot: 4mm knit pron pyöröpuikot
Fiilis: Lopussa saman mallikerran toistaminen rupesi jo pikkuhiljaa puuduttamaan. 
Siitä johtuen riemu oli huipussaan, kun sain huivin pingotuksesta, siitä tuli ihana!
On onnea, kun takapihalla on jättikokoinen "rikkaruoho", jonka oksilla voi vaikkapa kuvata huivin :)

Huivin lopetuspäästä tulee kiva yksityiskohta
Tykkään tämän langan väristä ihan simona, täytynee hamstrata sitä itsellekin joku kertaPitsi muodostaa salomonin solmun- kaltaista pintaa, joka on toivonmukaan lahjansaajalle mieleinen


Tässä tapauksessa aloittaminen neulomalla on ihan paikallaan, koska se antaa aloitusreunalle sen tarvitsemaa tukevuuttaPs. Oli muuten hyvät läksiäisjuhlat, vieläkin on hymy herkässä :)

13 kommenttia: