tiistai 22. syyskuuta 2015

Pikkuruista

Vuoden 2015 kesä ja syksy on ollut melkoisen vauvantäyteistä aikaa, lähipiirissä siis. Tämä vauvalahja lähti postin välityksellä ihan norjanmaalle asti. Koska perhe asuu Norjassa, valitsin takkimalliksi norjalaisen vauvantakin Sandness Garnin ohjevihkosesta. Päätin olla rohkea ja kokeilla steekkaamista. Neulomisen osuus oli helppoa, senkun vaan tikutti menemään kirjoneuletta pyörönä. Työn leikkaaminen edestä auki jännitti ihan sikana. Ohjeessa neuvottiin ompelemaan suorat ompeleet leikkaussauman molemmille puolille. Jänistin hieman ja ompelin järeämmin kolmipistesiksakkia parisen kertaa molemmille puolille, mikä paksunti saumaa aika reilusti. Seuraavalla kerralla uskon ohjetta ja suora ommel saa riittää. Olen kyllä opetellut kirjoneuleen neulomista nurjalla sen verran menestyksekkäästi, että voi olla että tähän tekniikkaan ei tarvitsekaan ihan heti turvautua. On se neulomisen jälkeinen kikkailu vaan niin aikaavievää puuhaa.

Lanka: Sandnes Garn Lanett Babyull Superwash, 3021 beige (2kerää) ja 3082 ruskea, lisäksi keltaista ja vihreää jämälankaa
Puikot: 2 ja 2,5mm knit pron pyöröt
Fiilis: Pikkasen kyllä saumoista näkee, että on ensimmäinen steekkaus kyseessä. Muuten olen tyytyväinen

Tuosta ohjevihkosesta sen verran, että suomennosvirheisiin kanattaa varautua ja järkeä käyttää. Ainakin tämä vihkonen oli välillä erittäinkin hupaisaa luettavaa. Kyllä siitä selvän saa ja parempi hoono soomikin kuin norjan kielellä yrittäminen. Pahinta tuossa on ehkä se, että välillä ohjetta lukiessa saa naurukohtauksia. Lisäksi vinkkejä steekkaamiseen kannattaa etsiä netistä jo ennen neulomista. Minäkin olisin voinut tehdä monta asiaa toisin, jos olisin ymmärtänyt lukea vinkit ajoissa. Tärkein kaikista vinkeistä näytti olevan työn kastelu ja pingottaminen muotoonsa ennen steekkaamisen aloittamista, ommel kun tahtoo tehdä saumasta joustamattoman.Ohje: Blue Steps- Baby booties by Regina Willer
Lanka: Sama tummanruskea lanett kuin takissa, yksi kerä riitti hyvin molempiin
Puikot: 2mm knit pron pyöröt
Fiilis: Rakastan <3


Töppöset päätin tehdä lisänä pakettiin. Mummolta pieni lahjottava olikin jo saanut myssyjä ym. pieniä neuleita. Näitä voi kyllä suositella, ovat simppelit ja kauniit kuin mitkä!11 kommenttia:

 1. Ompa tosi söpö neuletakki piltille! Mulla on vähän samanlaiset kokemukset tuosta steekkaamisesta että luultavasti neulon nopsemmin nurjalta kirjoneuletta, ainakin kaarrokkeen verran. Mutta ehkäpä siitä saa vähän jännitystä elämään :) ?

  VastaaPoista
 2. Todella upea vauvan takki! Itse en ole steekkaamista uskaltautunut kokeilemaan, mutta ehkä ei sitten kannatakaan. Just on jonossa yksi lasten villatakki, jossa neuvotaan steekkaamaan, mutta aattelin kuitenkin tehdä ilman. Tämä sinun kokemus vain vahvisti päätöstä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki! Ja kiitos pingotusvinkistä, täytyy painaa mieleen jos joskus uskaltaudun steekkausta kokeilemaan.

  VastaaPoista
 4. Upea tuo neuletakki !
  Tossutkin on söpöt.

  VastaaPoista
 5. Suloiset pienet vaatteet! Minä en ole vielä uskaltautunut steekkaamaan, ehkäpä joskus...

  VastaaPoista
 6. Hurjan kaunis takki! Mä olen kerran steekannut ja oli se kyllä aika kokemus :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan raikkaat värit ja ihan ylisöpö takki :))))

  VastaaPoista
 8. oooo mikä takki! Ja töppöset on kanssa oooo!!!!

  VastaaPoista
 9. Voikun soma setti! Ihana steekkausta pitäis kyllä kokeilla! Kate Daviesilla on hyviä ohjeita aiheesta, mut ehkä tiesitkin sen jo!

  VastaaPoista