keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Onnistumisen tunteita

Eräänä päivänä kolmisen viikkoa sitten päätin olla rohkea ja yrittää aikaisemmin pelkästään yritykseksi jäänyttä rukilla kehräämistä uudelleen. Vaihdoin nyt tyystin toiseen lähestymistyyliin. Putsasin ja öljysin rukin, ennen aloittamista ja pyysin kehrääviltä neulojatovereilta pitkäkuituista villaa kokeiltavaksi. Aloitin kokeilemisen Corriedale villatopsilla, jonka sain neuletapaamisessa käsiini. Kah, villa on niin hitokseen pitkäkuituista, että ei voinut epäonnistua. Minä onnistuin! Seuraavaksi vuorossa oli BLF, jonka kehrääminen sujui myös. Mitä ihmettä? Ja viimeisenä Merinovilla, jonka kehräämistä jännitin jonkin verran... Ja kah, sekin meni kuin vettä vaan! Minulla oli kyllä tässä aikaisemman ja nykyisen rukkikokeilun välissä yksi värttinäkokeilu, joka sujui hyvin. Voi siis olla, että värttinöinti edesauttoi onnistumista tällä kertaa.
Mun vanha/uusi rakkaus

Kulumat ei näköjään kehräämistä haittaa


Ensimmäisten kokeiluiden villat kertasin villisti sekaisin


Sitten minulta loppui villa... Tein villatilauksen World of wooliin ja tilasin lisää corriedalea ja merinovillaa (sekoitetta tälläkertaa), lisäksi uteliaisuuttani tilasin myös yhden topsin norjalaista villaa, ihan vaan nähdäkseni millaista kehrättävää se on. Villatilaus viipyi ja viipyi (tarkemmin vain muutaman päivän), mutta en vaan jaksanut odottaa. Ei auttanut muu, kuin lähteä uudestaan kerjuulle. Vaihdoin arpaan Villaviidakon Emmalta kahdensorttista merinovillaa ja sain lahjaksi Hurja-Hannalta aivan ihanaksi värjättyä Falklandia, johon rakastuin palavasti. (Jopa niin palavasti, että sitä piti heti tilata lisää) Seuraavaksi kuvia näistä touhuista, jotta tämä postaus ei menisi tekstiltään liian pitkäksi...
Merinovillaa

Merinovillaa, joka on peräisin KarnaluksistaFalklandista sain jo valmista lankaa aikaiseksi, muut edellä esitellyt ovat vielä kertaamatta.


Ravelryssä: Dragon ScalesSäikeeksi kehrätty Falkland topsi


Ensimmäinen Navajokertaus, joka onnistui niin, että sain neulottavaa lankaa aikaiseksi


Tästä tulee ehken pipo


Hieman meinaa ylikierrettä olla välillä, mutta en usko, että neulomista haittaavastiNämäkin ehdin kehrätä ennen paketin saapumista, niimpä hain vielä Taito Shopista Pirtin kehräämön karstavillalevyä 100g palasen, josta rohkeasti rupesin yrittämään. Pitkävetoa en vielä hallitse, joten haastavaahan tämän kehräys oli. Mutta sain valmista täysin neulottavaa lankaa aikaiseksi ja olen siitä ihan super onnellinen. Seuraavaksi sen villatilauksen kimppuun, joka saapui eilen kotiovelle...


Ravelryssä: PunainenKaksisäikeiseksi kerrattua karstavillaa

8 kommenttia:

 1. Ei vitsi tuo Falklandi on kaunista lankana!!!! Hyvä sie :)

  Ja en voittanu arvasta mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh, huono tuuri ei näemmä lopu edes siihen, että ostaa arvan toiselle :D

   Poista
 2. Upeita lankoja, kauniita kuvia! Ja valloittavan kaunis rukki! Jännä nähdä, mitä noista langoista neulot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nytkun sais semmosen tasapainon kehräämisen ja neulomisen kanssa, että sais myös kulutettua nuo kehrätyt langat ;)

   Poista
 3. Kehrääminen on niin koukuttavaa!

  VastaaPoista
 4. Kauniita lankoja on rukki saanut aikaiseksi. Minusta kehrääminen tuntuu siltä, etten ikinä oppisi. Eikä kärsivällisyys riittäisi.

  VastaaPoista