keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Pata porisee

On jokakesäisen kasvivärjäyspostauksen aika. Tällä kertaa ei värjätty lupiinilla (niin kuin kahtena edellisenä kesänä), vaan krappijauheella ja raparperinlehdillä. Vaihtelu virkistää, kiitos Mirkan joka ensikertalaisena sai päättää tämän vuoden keitoksista. Jos minä olisin saanut päättää, olisin pysähtynyt (taas) laiskana matkan varrelle repimään lupiininkukkia ojanpenkalta. Ensikerralla pitää kyllä kokeilla taas jotakin muuta, sen verran jännää värjääminen on uusien liemien parissa. Raparperi ei muistaakseni saanut seurakseen mitään sen kummempaa, kuin vettä ja itsensä. Krappiliemessä oli seassa alunaa ja uipas siellä vähän ruosteista rautalanganpätkääkin. Krappiliemestä sain itse langat päävärjäyksessä ja sitten yhden vyyhdin vielä jälkivärissä.

Mitä? Kasvivärjäystä krapilla ja raparperinlehdillä
Värjätyt langat: Sandnesgarn Lanett Babyull, mysteerisekoitelanka ja vaaleanharmaa Regia 4- fädig


Punaisessa padassa keiteltiin krappia ja alunaa
Ensimmäinen liemi oli todella tummaa ja väriä piisasi ainakin 4 jälkivärjäykseen ensimmäisen satsin jälkeen


Samassa liemessä keitettyjä eri lankalaatuja


Kota- padassa porisi raparperiliemi


Tummanharmaa lankapohja oli hyvä tähän liemeen, harmaan ansiosta sain hämmästyttävän tummaa vihreää, kun vertaa valkoisiin lankapohjiin. Raparperiliemessä oli ehkä hiukan liian paljon lankaa, minkä takia värjäystulos oli aika vaisu


1.vas: Mysteerisekoitelanka, joka on ehkä villä/silkki/bambu- sekoitetta, värjätty raparperissä. 2. ja 3..vas: Sama lankapohja molemmissa valkoinen Lanett krappiliemessä ja oikeanpuoleinen värjätty raparperiliemessä. 4. ja 5. vas: Ensimmäinen värjätty krapin jälkiliemessä ja toinen ensimmäisessä erässä, molemmat toisensävyistä valkoista lanettia, kuin edelliset. 6. ja 7. vas: vaaleanharmaata Regiaa raparperiliemessä värjättynä.


Näistä jotkut ovatkin nähneet tuotosta jo instgramin puolella...


Kot, kot... :D


Nämä tyypit olivat niin hauskoja tänäkin kesänä, että pakkohan niitä oli kuvata. Tämän kuvan herra taisi olla maatiaskukko, en muista rotua tarkemmin (saattaa tämä olla kanakin) ;)Ensiviikonloppu vietetäänkin sitten Jyväskylässä neulefestareilla, josta saatte todennäköisesti nähdä kuvia, jos muistan niitä ottaa. Hovikuvaajaksi en lupautunut, sillä aion myös nauttia festareista. Ottakoot paremmat kuvaajat enemmän niitä kuvia. Minä räpsin, kun siltä tuntuu... Ja toivottavasti neulon ja paljon.


6 kommenttia:

  1. Olipa kivaa kun kävitte! Ruskeat rouvat on hyline browneja ja kuvan Kaarle-kukko (on se kukko, kanalla on paljon pienempi harja) on hämäläinen maatiainen kuten sen seurassa olleet nuorikkokanaset. Minä olin jo unohtanut, että värjättiinhän sitä tässä välissäkin, kun ei ole tullut blogattua. :D

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kauniita värejä olette saaneet aikaiseksi. Ihania nuo kotkottimet <3

    VastaaPoista
  3. On niin kesäinen sukukanvärjäystehdas. Tuli hienot langat.

    VastaaPoista