keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tourrrrr...

Jo aloittamallani, jos olet myöhässä niin väliäkö hällä miten myöhässä- linjallani jatkaen, esittelen teille Tour de sockin toisen etapin palmikkosukat. Ohjeen kuvista nämä eivät juurikaan osuneet, upottamisesta puhumattakaan... Mutta neulomisen jälkeen hoksasin, miten ihanat nämä ovat, kaikkine yksityiskohtineen. Olen kuullut paljon valituksia ruutukuvion ja palmikoiden yhdistämisestä ja siitä, että jotkut olisivat halunneet neuloa palmikot kierretyillä silmukoilla... Minusta näihin sukkiin kuuluu rosoisuus ihan design- elementtinä ja luulen, että suunnittelijakin on jättänyt silmukat kiertämättä ihan tarkoituksella. Nyt minua vaan harmittaa niin vietävästi, kun en neulonut näitä Kraftin BLF sockista, vaan valitsin arkisemman Stepin. Saahan nähdä kauanko sukat pysyvät siisteinä.

Löysin minä sentään jotakin moitittavaa näiden sukkien ohjeesta. En nimittäin ymmärrä laisinkaan kymmenien eri värien lisäämistä kaavioihin, jotka eivät tarvitse värejä ollenkaan. Värien sijaan olisi voinut jättää oikean silmukan ruudut tyhjiksi, niinkuin suurimmassa osassa näkemistäni kaaviosta on tehty. Amen. Jos joku kaipaa värikoodeja, saa ne sinne väritettyä itsekin. Voi olla, että karsastus tai jokin haittaa kaavion lukua sen verran, että ylimääräisiä värejä ei kestä siinä hyppimässä riviltä toiselle. Minä kun en tykkää pitää silmälaseja (joissa tämä karsastus on korjattu) neuloessa, painaavat niin ikävästi korvantauksia ja nenänvartta. Oma vika siis, mutta onnekseni näin värikkäisiin kaavioihin ei törmää usein...






Ohje: I Remembered It Again by Heidi Nick, ohjeen koko L, 40
Lanka: Austerman Step Classic, väri 1021 Dark Purple
Puikot: 2mm Hiya hiyan metallipyöröt
Fiilis: Ihanat ja sopivat kuin valettu :)
Sijoitus: 241






Tämä oli niin hyvänvärinen violetti, että ei voinut jättää ostamatta, vaikka en Steppifaneihin lukeudukkaan



Minusta näissä on parasta juuri palmikoiden puuromainen rosoisuus






Tämä kantapää oli uusi tuttavuus, mutta erittäin sopiva sellainen






11 kommenttia:

  1. Nätit sukat. Väri on varsin ihana =)

    VastaaPoista
  2. Ihanat! Tuo väri on kyllä tosi kiva. Ja olen ihan samaa mieltä noista kaavioista. Minulle ne palmikoiden värikoodit oli minulle täysin turhia ja oikean silmukan ruudun jättäminen tyhjäksi olisi kyllä helpottanut huomattavasti kaavion lukua.

    VastaaPoista
  3. On kyllä upeat ja niin sopivatkin!

    VastaaPoista
  4. Nää on kyllä paljon kauniimmat ja siistimmät ku miun versiot harottavine silmukkoineen! Ja miusta ne väritetyt kaaviot oli huippukeksintö, ilman niitä ei ois ainakaan miun neulomisesta tullu mitään. Nyt oli helppo pysyä oikeella rivillä :D

    VastaaPoista
  5. Kauniit! Mäkin tykkään omista sukistani vasta jälkikäteen. :)
    Koin kyllä värilliset kaaviot hyödyllisiksi. Ilman niitäkin olisi pärjännyt, mutta kun symboleita oli niin paljon, niin värit helpotti. Sen sijaan se oikean silmukan pystyviiva oli kyllä häiritsevä!

    VastaaPoista
  6. Hienosti sopii sukat taustalla näkyvien kukkien kanssa :) Ja kiitos muistutuksesta, oli mullakin jäänyt tää kakkoskiekka raportoimatta blogissa!

    VastaaPoista
  7. Upeat sukat! Ja tuo väri on kertakaikkisen hieno.

    VastaaPoista
  8. Todella nätit sukat kaavion sekavuudesta huolimatta!

    VastaaPoista
  9. Kaunis malli ja iiiiiihana violetti. Sopivat tosi kivasti toisiinsa.

    VastaaPoista