maanantai 31. lokakuuta 2016

Superviikonloppu

Olin mukana Kässäkerho Pompomin järjestämässä Superviikonloppu -tapahtumassa, täällä Kuopiossa. Ja ajattelin nyt tulla kertomaan, että aika superiahan meillä oli. Tapahtuma onnistui ihan valtavan hienosti, ottaen huomioon, että se järjestettiin lankakauppaa pyörittävän yrittäjän ja muutaman lisähenkilön voimin. Ei siis armeijaa, suuria talkoita tai vastaavaa, vaikka näin olisi voinut kuvitella. Jään ehdottomasti odottamaan vastaavaa hauskuutta seuraavallekin vuodelle, kenties vieläkin isommaksi tapahtumaksi laajentuneena (toivotaan että seuraava on tulossa). On ihanaa, että täältäkin savon perukoilta löytyy ihmisiä, joilla on uskallusta järjestää jotakin näin isossa mittakaavassa ihan omin voimin ja ensimmäistä kertaa!

Superviikonlopun tapahtuma pidettiin Kauppakatu 13 sijaitsevassa galleria -tilassa. Ovet aukesivat perjantai-iltana, jolloin pääsi ihastelemaan Pompomin, Lystig Yarnsin, Kvg woolworksin ja Lanitium ex Machinan ihania lankoja. Neuloa pystyi tilan perällä patjojen päällä ja halutessaan tuolilla istuen. Tapahtumassa kivointa olikin, että tapasi paljon uusia neulojia eri puolilta suomea ja sai puhua neulomisesta koko viikonlopun. Saipa sitä muutaman lisäseurattavan Instagramin puolellekin. Instagramista kannattaakin tapahtumaa tutkailla #supervkl ja #pompominsuperviikonloppu -hauilla.

Lauantaina olisin halunnut osallistua Jonna Hietalan valokuvauskurssille, joka viime hetkellä peruutettiin sairastapauksen vuoksi. Tästä harmistuneena ostinkin sitten kurssimaksun edestä lankoja, joista on tarkoitus neuloa lapselle ja itselle jotakin ihanaa, nautinnollista ja lohduttavaa, jotta toivun tästä kaameasta epäonnestani. Lauantai ei kyllä mennyt hukkaan, kävinkin sen sijaan tuurastamassa työpaikalla ja vietin koko loppupäivän neulovien ystävien ja uusien tuttavuuksien seurassa, jatkaen illanviettoon saakka. Lauantaina järjestettiin muitakin kursseja, mm. Emma Karvosen Briossi- ja palmikoita ilman apupuikkoa -kurssit, langan maalauskurssi yms. Äärimmäisen ihana päivä siis sekin.

Sunnuntaina lankamyyjät sen kun lisääntyivät Kraft Hand-Dyed:n ja Lammastila Haukivillan saavuttua paikalle, lisäksi paikan päältä pystyi ostamaan myös Kujeen kenkiä. Viimeiseltä päivältä en muistanut ottaa enää kuvia, koska tulin paikalle lahjotun nelivuotiaan kanssa. Tekstiräjähdyksen jälkiseuraamuksena olkaapa hyvät, suuri kuva -pläjäys!


Heti oven suussa oli Kässäkerho Pompomin omaa valikoimaa


Kässäkerho Pompomin miniryijyjä


Kässiksen Liinu värjää myös itse kauniita pastellinsävyisiä lankojaLanitium ex Machinan kauniita lankoja
Voi, mitä herkkuja värejä


Sopivasti kimallustaKVG Woolworksin lankavalikoimaa


Kauniita lankoja nämäkin


Näistä lnagoista eniten houkutteli pinkki-harmaa yhdistelmä ja puna-violetti kirjava lankaLystig Yarnsin räiskyvänvärisiä lankaherkkuja


Näitä oranssin ja harmaan yhdistelmiä harkitsin ostavani, mutta päädyin sitten hieman turvallisempiin vaihtoehtoihin
Isompia huiveja ja eri suunnittelijoiden neulepuseroita oli esillä hengareihin ripustettuna


Christa Becker suunnittelee kauniita neuleita todella ohuista langoista


Eri neulesuunnittelijoiden mallinenuleita mm. Tiina Kuun sukat, Katrine Birkenwasserin briossia ja kuplaneuleita ja Christa Beckerin huiveja


Hanna neuloo huiviaMyyntipöydät muuttuivat hetkessä illallispöydäksi ja illanviettopaikaksi


Briossi- kurssin onnistunut mallitilkku hymyilyttää niin tekijää, kuin vierustoveriakin


Neulesuunnittelija Katrine Birkenwasser kertoi omasta suunnittelijan urastaan ja insinöörin ammatistaan


Ilta pimenee ja pidot paranee :)


Minun omat lankahankintani Pompomista ja Lystig Yarnsilta
7 kommenttia:

 1. Juuri niin...samaa mieltä!!! Kyllä oli kivaa!!
  T.piudevili

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kiva tutustua perjantaina. 😍 Olisi kiva ollut viettää teidän kanssa aikaa pidempäänkin. Seuraavalla kerralla sitten! 😊

  VastaaPoista
 3. Kivan raportin kirjoitit herkullisten kuvien kera. Toivottavasti saadaan tällainen ihana häppeninki vielä uudestaankin Kuopioon =o)

  VastaaPoista
 4. Oi, teillä oli takuulla ihan mahtava viikonloppu, ainakin kuvista päätellen :)

  VastaaPoista
 5. Miullahan oli ihan maltilliset lankaostokset tuohon läjään verrattuna :D

  Mahtava viikonloppu kyllä, näitä lisää!

  VastaaPoista
 6. Mukavalta vaikuttaa! Ehkäpä ensi kerralla pääsen mukaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista, toivottavasti saadaan tuleville vuosille jatkoa :)

  VastaaPoista