keskiviikko 9. marraskuuta 2016

April

Neuloin Kässäkerho Pom Pomin mallinukelle oman paidan, kun minulta niin nätisti pyydettiin. Onhan kässiksestä tullut meidän Kuopiolaisten neulojien oma toinen olohuone, jossa on hyvä olla, neuloa ja rupatella. Langaksi sain Holst Garnin Titicacaa, joka osottautui yllättävän hyväksi langaksi neuloa. Minä en yleensä alpakkalankojen neulottavuudestä pidä. Esim. Dropsin Alpakkaa en langan joustamattomuuden vuoksi halua enää hankkia. Tiedän, toisille alpakka taas on sitä kaikista suosituinta materiaalia. Titicacaa kannattaa kyllä testata. Coastin tavoin sitä pystyi neulomaan paidaksi asti löyhempänä pintana, ilman että neulos näyttää sileänä neuleena reikäiseltä. Luulen, että myös pitsihuiveissa tämä ohut pehmeä lanka on parhaimmillaan.

April neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Ohjeesta kannattaa huomioida errata. Ravelrystä ladattavaan versioon on jätetty virheet paikalleen ja korjattu ne erikseen errata -linkkiin. Kun nämä muistaa neulominen onnistuu, tosin ei ehkä aloittelijalta kummiskaan. Ohjeesta oli nimittäin jätetty paljon pois, esim. pitsimallikerran neulomisen sai ihan itse pähkäillä kaarrokkeessa ja kainalosilmukoiden lisäämisen jälkeen. Mutta kun nämä kohdat selvitti, loppu paita oli helppo neuloa, sillä vartalo-osiossa ei kavenneltu eikä lisäilty. Hyvä ohje siis kokeneemmille neulojille. Fiksuinta ohjeessa oli, että hihansuiden ja helman joustin neulottiin kaksinkertaisella langalla. Empäs ole itse edes hoksannut, että näin toimimalla vältetään ovenkahvoihin tai muihin kahvoihin/sälöihin/piikkeihin juuttuminen.

Ohje: April by Isabell Kraemer
Lanka: Holst Garn Titicaca, väri Blossom, 3 kerää (n. 150g) kokoon 38
Puikot: 2,75mm knitpron pyöröt
Fiilis: Ihana tuli :)

Paita venähti hieman viimeistelyssä, ehkä en osannut sitä oikealla tavalla mitata, mutta oikeastaan se on tunikapituisena vieläkin kivempi


Uskomatonta, miten hyvin neule istuu päälle ilman vartalomuotoiluja, joustavan pitsin ansiosta


Kiitos upealle mallille!


Neulominen ilman sovitusmahdollisuutta jännitti hieman, mutta onneksi lopputulos onnistui


Kuvat otettiin Superviikonlopun tiloissa 


Paidan takapuolelle niskaan neulottiin kaunis valehalkio yksityiskohdaksi


Pelkäsin neuloessa, että pääntie rullautuu pidettäessä, mutta onneksi pelko osottautui turhaksi
6 kommenttia: