maanantai 30. tammikuuta 2017

Pikkuruinen neuleklubi

Eräs mainio kalakukkoneuloja sai idean oman neuleklubin perustamisesta, johon muut lähtivät innolla mukaan. Tammikuussa saimme käsiimme Tiina Kuun uuden uutukaisen sukkaohjeen, joka on muulle yleisölle saatavilla myöhemmin. Täytyypä tässä tunnustaa, että kirjoneulesukat on mulle se vaikein neule. Tähän mennessä olen saanut aikaiseksi vain keskeneräisiä tai liian pieniä sukkia toisten suunnittelijoiden ohjeista. Näidenkin sukkien kohdalla mielenkiinto meinasi lopahtaa kantalapun jälkeen, kun en millään meinannut saada silmukkamääriä täsmäämään ja ihan omasta virheestä johtuen.

Itse lupasin suunnitella klubiin huivin. Nyt minulla on ideoita jo varmaan kolmeen huiviin, saa nähdä miten saan ideatulvani kuriin ja järkevän ohjeen aikaiseksi. Tämä on ihan huisin kivaa. Helmikuussa on toisten, vähän paksumpien kirjoneulesukkien vuoro ja päätin yrittää saada nekin neulottua.


Ohje: Baltic Princess by Tiina Kuu
Lanka: Päävärinä Knitlob's Lair Väinämöinen värissä Verso 55 g ja kuviovärinä Handun Perussukkis tumman harmaa (en muista värin nimeä) 37 g
Puikot: 2 mm knit pron pyöröt
Fiilis: Jee
Muuta: Neuleklubi Kalakukko puikoissa Ravelry- ryhmässä, joka on Kuopion seudun neulojien oma ryhmä. Ryhmän jäsenet voivat päästä mukaan klubiin ja muille ohjeet ovat jaossa 3kk päästä ohjeen julkaisusta joko maksullisena tai ilmaisena (suunnittelijan päätettävissä)

Pisin langanjuoksu näissä oli 9 s verran ja tämäkin vain kahden kerroksen aikana/ kaavio. Sidoin langat näillä kerroksilla, mielestäni sitominen ei pilaa neuleen ulkonäköä ollenkaan, koska sen pystyi tekemään fiksusti


Molemmat langat on mun lemppareita 


Neuloin sukat kaksilla eri pyöröpuikoilla melkein samanaikaisesti ja tästä huolimatta meinasin saada kaksi erikokoista sukkaa, onneksi blokkaaminen taas pelasti ja käytössä kokoeroa ei huomaa


Voi kun ois jo kesä, sais vähän kuvausolosuhteita paremmaksi


Se vaikein kohta, eli kantapää


Nyt mulla on nätit ja just passelit kirjoneulesukat, hiusten repiminen ja hampaiden pureminen kannatti13 kommenttia:

 1. On kyllä tosi hienot kuviot ja tykkään myös väreistä!

  VastaaPoista
 2. Oikaistakoon väärinkäsitystä. Klubiin voi osallistua myös, jos ei ole kalakukko puikoissa- ryhmän jäsen. Ryhmän Ravelrysivuilta löytää ohjeet osallistumiseen. Ilmoittautumalla osallistuu klubiin seuraavasta ohjeesta lähtien. Ohjeen saa sähköpostiin pdf-tiedostona.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit sukat! Taitava olet kirjoneuleessakin :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat =) Mä en oo vielä ehtinyt aloittaa klubi-ohjeita mut ihania ohjeita on ollut nää kaksi ekaa =)

  VastaaPoista
 5. Voi himputti. Onpa mielettömän kauniit sukat! Malli näyttää olevan taattua laatua, ja sun käyttämän värit on ihan huiput.

  VastaaPoista