maanantai 6. helmikuuta 2017

Rustwing

Kun tuttu neuloja ryhtyy suunnittelemaan kauniita huiveja, niin ohjeita on ehdottomasti hankittava testiin. Aioin tehdä huivin tällä ohjeella ihan itselleni. Yllättäen ilmaantui kuitenkin tarve lahjahuiville, joten tämä lähti jollekin puolelle Suomea isäni naispuoliselle serkulle. Ennakkotietona sain vain iän ja sukupuolen, joten toivotaan, että värit sattuivat edes sinnepäin. Toisaalta hyvä, että kaiken muun välissä piti rutistaa lahjahuivi valmiiksi. Tulipahan ohje testattua suhteellisen nopeasti ilmestymisen jälkeen. Muussa tapauksessa ohje olisi saanut marinoitua kirjastossani pidemmän aikaa.

Ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Sen kun luki ja posotteli menemään. Suosittelen ehdottomasti muillekin. Lisäksi tästä tuli ihan tosi kivannäköinen huivi. Täytyy ehkä jossakin rakosessa tehdä uudelleen omaksikin iloksi. Huivin rakenne oli helppo. Aloitus terävimmästä kärjestä, lisäyksiä molemmissa reunoissa ja lopuksi pitsi viimeiseen reunaan. Onnistuu varmasti vähemmän huiveja neuloneiltakin.


Ohje: Rustwing by Susanna Winter
Lanka: Kässäkerho Pom Pom BFL Sock vaalean pinkki (62g) ja harmaa (67g) raitaosioon, 
reunaan Kraft Handdyed BLF Sock värissä Rust (28g)
Puikot: 4 mm raitoihin ja 3,5 mm reunukseen
Fiilis: Tykkään ja iskä tykkäsi myös, toivottavasti oli mieluinen lahjan saajalle Huivissa parasta on pitsireunus, joka on tarkoitettu neulottavaksi räväkällä värillä rauhallisenväristen raitojen rinnalle


Kuvat on napattu Kuopion Napissa ja Nauhassa


Huivin muoto on monipuolinen, se on helposti kietaistavissa myös kaulaan


Vino neulos istuu kauniisti myös hartioille


Pom pomin Liinun herkät pastellin sävyt sopivat mainiosti Kraftin Mikon räväköiden värjäysten kaveriksi. Mikon lankoja saa tilattua laittamalla sähköpostia, jos nettisivut eivät ole käytössä (vinkkinä Kraft- faneille)


Minä neuloin huivini ohjeen mukaan reilummaksi käyttämällä isompia puikkoja10 kommenttia: