perjantai 17. helmikuuta 2017

Väiski pertsat

Aloitin vuoden 2015 joulun jälkeen neulomaan sukkia Petty Harbour -ohjeella. Sain aikaiseksi toiseen sukkaan varren ja toiseen 25% varresta. Kuvioneule oli kummiskin niin tylsää neulottavaa, että pienen virheen ja siitä johtuneen purkamisen takia sukat hukkuivat keskeneräisten töiden laatikkoon kokonaiseksi vuodeksi.

Viime jouluna kaivelin sukat wippilaatikosta, neuloin toisen varren loppuun ja päätin tehdä sukkien terät sileänä neuleena. On nämä kivat näinkin. Saa vaan taas ihmetellä miten parin erilaisen kerroksen toistaminen voi olla tylsempää kuin sileän neuleen neulominen. Sileätä neuletta neuloessa työtä ei kyllä tarvitse pahemmin vilkuilla ja voi keskittyä vaikkapa tv:n katseluun samalla, ehkäpä siinä se ratkaiseva ero.

Ohje: Petty Harbour by Rayna Curtis
Puikot: 2 mm hiya hiyan pyöröt
Lanka: Knitlob's Lair Väinämöinen, väri Tomaatti 70 g
Fiilis: Hyvät peruspertsat sain, ovat jo olleet kovalla käytöllä 
Huom! Ohjeessa mallineuletta on myös terän puolella, minä neuloin sileää neuletta


Perussukkiakin tarvitsee, aina ei tarvitse loistaa hienoilla palmikoilla, huikaisevalla pitsillä tai värikkäällä kirjoneuleella


Tein sukkiini suosikiksi vakiintuneen ranskalaisen kantapään


Ohuet ja istuvat sukat ovat parhaita minulle


On muuten jännä, miten sitä saakaan istuvammat varpaat, kun neuloo sukat varpaista varteen. Näistä huomaa heti, että nämä on neulottu varresta varpaisiin8 kommenttia:

 1. Oliko tää se väiski jonka vaihdoin siun kanssa sormikkaisiin? 😄 Vai oliko se joku violetimpi? Sopivan pirteet sukat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. Kiva tuo varren kuvio, mainiot pertsat!

  VastaaPoista
 3. Sievät sukat! Mä pidän pintaneuleista niillä saa kivaa vaihtelua neuleisiin =)

  VastaaPoista
 4. Huikeen ihanan väristä lankaa, niin kaunis oranssi! Kivat perussukat. (: Ja voin samaistua tuohon, että joskus jonkun simppelin kuvion neulominen osaa olla tosi puuduttavaa.

  VastaaPoista
 5. Näissä pertsoissasi on ainakin ihana väri.

  VastaaPoista
 6. Less is more, yksinkertainen on kaunista :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä vaan on kivat pertsat, niin malli kuin värikin. Oikeastaan ihan hirmuisen kivat <3

  VastaaPoista