sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Oi Suomi

Osallistuin Suuri Käsityölehden ja Pirkanmaan kotityön järjestämään Suomi 100 -sukkakilpailuun ennen Tampereen Kädentaidot messuja. Odotukseni kilpailun suhteen eivät olleet kovinkaan korkealla, kunhan uteliaisuuttani osallistuin neulojaystävieni kannustamana. Ja ylläripylläri, kun lähdimme käymään messuilla huomasin omat sukkani näyttelyalueella ja toisen palkinnon voittaneena. Aika huikeata huomata, että oma visio on välittynyt myös arvosteluraadille ja vielä niin, että voittaa toisen palkinnon. Ei voi olla muuta, kuin mielissään.

Olettekin varmasti jo huomanneet, että sukistani ilmestyi Pirkanmaan kotityön kirjoittama ohje Suuri Käsityölehden numerossa 2/2017 (klik). Lehden ohje on muokattu Pirkanmaan kotityön langoille, joten värit eivät tässä ohjeessa vastaa kuvan sukkia jotka ovat minun kisasukkani. Myös kaaviosta on karsittu värejä ja yksi kerros eroaa alkuperäisestä ideasta.

Tästä hetkestä alkaen on tilaisuus neuloa Oi Suomi -sukat myös alkuperäisellä ohjeella, jämälankakätköjä kaivellen. Omassa ohjeessani on myös symbolikaavio, jotta voit suunnitella värit omia suosikkimaisemiaan kuvaamaan. Ohje on julkaistu suomeksi ilmaisena Ravelry -sivullani, josta sen voi ladata omakseen kuka tahansa. Eikun puikot heilumaan ja omat juhlavuoden sukat jalkaan!
"Ohjeesta:

Näihin sukkiin voit neuloa kauneimmat suomalaiset maisemasi ja sen, mitä Suomi on juuri sinulle. Mallisukkiin on neulottu kolme erilaista maisemaa, ja jotta sinun olisi helpompi varioida sukista itsellesi mieluisat, kaavio on piirretty myös symbolein helposti väritettäväksi."


Lanka: Sininen ja valkoinen lanka ovat Regia 4 -fädig lankaa, langoiksi käyvät kaikki vastaavanvahvuiset ja sopivanväriset sukkalangat
Puikot: 2,25 mm (ja 2,5 mm) sukka tai joustavakaapeliset (80-100 cm) pyöröpuikot magic loop- tekniikkaa varten
Fiilis: Hopea ei oo häpeä :)Näihin sukkiin mahtuvat hyvin vähän isommatkin jalat. Kuva: Emma Karvonen


Ohjeessa on kaksi kokoa, joita voi vielä muokata puikkokokoa muuttamalla. Kuva: Emma Karvonen


Minun suosikkimaisemani. Kuva: Emma Karvonen


Kuva: Emma Karvonen


Käytän itse sukkia niin, että värinvaihtumiskohta on jalan sisäsyrjällä. Kuva: Emma Karvonen


Kärki silmukoidaan umpeen. Kuva: Emma Karvonen


Kuvasin ohjeeseen tarkemmin myös lalkapohjan kiilakavennukset. 


Siellä ne omat sukkani riippuvat hienojen voittajasukkien rinnalla! 10 kommenttia: