sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Sydänlapaset

Ystävänpäiväksi kalakukkojen neuleklubissa tarjoiltiin lapasohje sydänlapasiin persoonallisella kuviolla. Näiden ohje tulee myöhemmin jakoon myös muille. Kuvio oli vinkeää neulottavaa ja siitä on tarjolla kaksi eri versiota. Minun lapaset on tehty isommalla ja vähemmän kierretyllä kuviolla. Neulominen oli pääosin ihan kivaa, mutta vähän aikaa oli siedettävä usean eri lankanyttösen roikkumista työssä, mikä vaati hieman lankojenselvittelyä.

Testasin tämän ohjeen raakaversion ja oman testaamisen jälkeen tähän tuli vielä paljon muutoksia, joten lopullisesta ohjeesta en osaa antaa kommentteja. Ohje oli niin pikainen puristus myös idean saaneelle suunnittelijalle, että testaaminen toteutettiin ehkä vähän liian varhaisessa vaiheessa. Omat lapaseni eroavat hieman lopullisista lapasista. Neuloin lapaset kärjestä alkaen, kuten ohjeessa. Mutta minulla on ensimmäisen ohjeversion levennykset. Silmukkamäärätkin on muokattu omiin käsiin sopiviksi, joten minun lapasia ei kannata seurata, kun ohjeesta neuloo. Peukalotkin toteutin ihan omin päin. On siis testattu ainakin, että kuvio toimii lapasessa kuin lapasessa... Kuvio on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen intarsian ja palmikoiden risteymä!


Ohje: Two Hearts Mittens by Pirita Hiltunen 
(ohjesivun kuvissa näkyy kierretympi versio kuviosta)
Lanka: Sandnes Garn Peer Gynt, väri ruskea 65 g (kadotin vyötteet ja värinumeron) ja väri 2035 Oker 16 g
Puikot: 3 mm knit pron pyöröpuikot
Fiilis: Ihanan rouheat ja lämpimät lapaset, neuloin peukaloaukon hieman liian aikaisin joten menevät lahjaksi jollekulle


Per Gynt on hyvä peruslanka rouheisiin neuleisiin. Lapasina varmasti parhaat, kun vielä käytössä vähän sisäpuolelta huopuvat. Lanka oli kivaa neulottavaa. Liian karkeaa kyllä herkkäihoisimmille


Kierretymmässä kuviossa sydämmet näyttävät enemmän sydämmiltä, joten suosittelen ohjesivun kuvien tarkastelua


Kaksiväristä joustinneuletta tein ensimmäistä kertaa ja tykkään kovasti lopputuloksesta
Pom pomin langat tarjosivat sopivan kontrastin ja kuvaustaustan neuletapaamisen lomassa
5 kommenttia:

 1. Hienot lapaset! Intarsian ja palmikoiden risteymä kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyy varmaan kokeilla, kunhan malli tulee yleisesti jakoon.

  VastaaPoista
 2. Olet ihan oikeassa ja minua harmittaa vietävästi, kun oli niin hätäistä tuon ohjeen kanssa! Olen toki tyytyväinen lopputulokseen, mutta on siinä ohjeessa vieläkin viilaamista.
  Sinun lapasesi ovat kauniit, tykkään noista väreistä! Ja vielä kerran kiitokset avustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä enää harmittelemaan :) Pääasia, että sait hienon lapasohjeen aikaiseksi ja ihmiset neulottavaa. Näistä on tykätty instagraminkin puolella aika paljon :)

   Poista
 3. Kivat lapaset olet saanut aikaiseksi =) Värit on oikein kivat!

  VastaaPoista