keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kieroilua kuudetta kertaa

Tämän vuoden Kierot puikot -neuleretriitti järjestettiin Iisalmessa Haapaniemen matkailun tiloissa 21.-23.4.2017. Hauskaa piisasi kurssien ja vapaan neulomisen puitteissa. Ruoka oli hyvää talon puolesta ja erikoisimpia ruokavaliotoiveitakin noudatettiin kiitettävästi. Puitteita voi kyllä suositella muillekin! Omaksi ristikseni otin apuemoilun, eli käytännössä kahvi- ja herkkupuolen hoitamisen yhdessä toisen apuemon kanssa. Ja hyvinhän se taas sujui, jo vanhasta tottumuksesta. Katastrofi, eli mahatauti meinasi kaataa retriitin ajaksi sängynpohjalle, mutta sekin tuli onneksi sen verran ajoissa että ehti menemään ohi ennen retriittiä.

Lauantaina osallistuin Christa Beckerin pitsikurssille, jossa saimme todella yksityiskohtaista tietoa erilaisista pitsityypeistä, pitsien historiasta ja erilaisten pitsitekniikoiden neulomisesta, kuten esimerkiksi nyppyjen. Kurssilta saimme mukaamme paksun opuksen, joka kuulema oli vain osa Christan keräämää aineistoa. Lisäkursseihin piisaa siis aiheita. Tämäkään ei ollut mikään aloittelijoiden kurssi ja jos lisäkursseja jossakin pidetään, osallistun ehdottomasti. Kurssi auttoi jonkinverran poistamaan ennakkoluuloja ohuen langan ja pitsin neulomiseen liittyen, vaikka mitään salamarakastumista ei tapahtunut.


Neulottuja nyppyjä ja true lace pitsiä, jossa kavennetaan ja lisäillään myös työn nurjalla puolella


Mallineuleita kurssilta
Pitsikurssin lisäksi osallistuin Kässäkerho Pom pomin Liinun ohjaamalle Sock blank -kurssille, jossa maalasimme Emo tuotteen nestemäisillä väreillä valmiita Sock blank -pohjia. Tämä oli ihan äärettömän kivaa ja ispiroivaa. Voisipa sitä joskus osallistua moiselle kurssille uudelleenkin. Instagramin puolelle postasinkin jo aloituskuvan sukista, joita ryhdyin tästä neulomaan. Tämä on semmoista hommaa, jota on kiva tehdä toisen valmistelemissa olosuhteissa. Kotona en meinannut näitä rueta värjäämään.


Kuviot saatiin aikaan pensseleillä ja erikokoisilla töpöttimillä


Minä villiinnyin maalaamaan sydämmiä ja nimesin työni kuvaavasti; "perhosia vatsassa"
Naapuri maalasi hattararäsymattoa, vai miten se nyt meni


Retriitin lankahankinnat kokonaisuudessaan: Sock blank, 4 vyyhtiä Puffalan peruspuffaa takkiin, 1 KVG:n merinocable lankalotosta ja kaksi Kässäkerho Pom pomin merinosingleä


3 kommenttia:

  1. Kyllä teillä on ollut taas mukavaa. Oisinpa päässyt mukaan tänäkin vuonna. Varsinkin kaikki somessa esillä olleet sukkalankut on ihania!

    VastaaPoista
  2. Hyvä saalis ;) Miekin sain vihdoin blogattua retriitistä,eihän siinä mennyt edes kuukautta!

    VastaaPoista